• Publicerat 28 november, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Mattias Beck.Foto: Bildbyrån/Magnus Lejhall

Tidigare i dag kom uppgifter från Mr. Madhawk att veteranen Mattias Beck lämnar Västerås. Ny klubb blir allsvenska jumbon Vita Hästen.

Han återvände till Hockeyallsvenskan efter tre säsonger i tyska andraligan och Riessersee. Flytten till Västerås blev dock ingen höjdare för Mattias Beck. Den tidigare poängsprutan har bara mäktat med ett mål och totalt fem poäng på 19 matcher med nya klubben och på onsdagen blev det klart att han lämnar Västerås.

I stället går flyttlasset två timmar rakt söderut till Norrköping. Ny klubbadress blir nämligen Vita Hästen
– Mattias är en otroligt erfaren och bra spelare med både hög fart, rutin och noggrannhet, säger huvudtränaren och sportchefen Leif Strömberg i ett pressmeddelande.

TVÅA I ALLA TIDERS POÄNGLIGA

Mattias Beck, som fyller 36 år i januari, är med sina 617 allsvenska en av blott tre spelare som gjort över 600 matcher i svenska andraligan. Han är tvåa i alla tiders poängliga efter med sina 401 poäng, 16 poäng efter Bik Karlskoga-legendaren Kristofer Näslund.

Vita Hästen blir Becks sjunde klubb i Hockeyallsvenskan. Han har tidigare representerat AIK, Örebro, Oskarshamn, Mora och Södertälje innan han hamnade i Västerås.