181129 Skellefteås Adam Pettersson jublar efter 1-0 under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Mora den 29 november 2018 i Skellefteå. …
Skellefteå AIK

Skellefteåforwarden fick bryta långa måltorkan: ”Nyttigt för mitt självförtroende”

ANNONS

Han har haft en jobbig höst med ett trögt poängmakeri. Kanske har det lossnat nu för Skellefteåforwarden Adam Pettersson? I kvällens 2–0-seger mot Mora sköt 26-åringen det matchavgörande målet och kunde bryta en 16 matcher lång måltorka.
– Jag tror att det kan vara nyttigt för mitt självförtroende, även om det var ett skitmål. Det kan vara precis det jag behöver, säger Pettersson till hockeysverige.se.

SKELLEFTEÅ (HOCKEYSVERIGE.SE)
Adam Pettersson har haft en tung höst när det kommer till poängproduktionen. 26-åringen stod inför kvällens match endast noterad för ett mål och två assist på 20 SHL-matcher och hade inte hittat av nätet sedan derbysegern borta mot Luleå den 27 september.

I kvällens match mot Mora lyckades Pettersson dock bryta den dystra trenden. 26-åringen fångade upp ett Bud Holloway-skott som redan var på väg bakom Janne Juvonen i Mora-målet och vispade in 1–0-målet för Skellefteå.
– Jag åker in mot målet och pucken dyker upp framför fötterna på mig. Jag hinner inte tänka så mycket utan viftar bara in den. Det ser kanske lite roligt ut, men jag får ge tillbaka till Bud någon annan gång, säger Pettersson med ett skratt till hockeysverige.se när han ska ge sin bild av målet.

”SPELAT BRA UNDER EN LÄNGRE PERIOD”

Målet var Petterssons andra mål för säsongen. Innan kvällens match hade Skellefteåforwarden gått mållös i 16 raka matcher.
– Det var skönt att vara där och peta in den. Jag tror att det kan vara nyttigt för mitt självförtroende, även om det var ett skitmål. Det kan vara precis det jag behöver. Jag har inte haft så bra utdelning rent poängmässigt, även om jag tycker att jag spelat bra.

Har den tröga poängproduktionen påverkat ditt spel?
– Nej, det har inte påverkat speciellt mycket tycker jag. Jag känner att jag spelat bra under en längre period, sen måste jag kanske göra grejer bättre ute på isen för att komma till mer lägen men jag tycker att jag haft ett bra tvåvägsspel under hösten.

FEM SEGRAR SENASTE SEX MATCHERNA

I kvällens match mot Mora bildade Pettersson kedja med Bud Holloway och Oscar Möller. De snurrade friskt med dalalaget under de första 20 minuterna för att sedan falla ur matchbilden en aning.
– Vi gör en riktigt bra förstaperiod där vi skapar mycket lägen. Sen vill vi kanske ha lite längre anfall. Vi behöver vara starkare på pucken och lite jobbigare att möta. Det var vår första match tillsammans, men jag tror nog att vi ska kunna spela ihop oss och kunna göra bättre matcher än så här.

Segern var Skellefteås femte på de sex senaste matcherna. Västerbottningarna placerar sig på en åttondeplats efter 21 spelade matcher, bara sju poäng bakom serieledande Luleå i en superjämn SHL-tabell.
– Vi har hittat sätt att ta poäng och någonstans är det ju det som det här handlar om. Det kanske inte är vackert alla gånger, precis som idag, men vi tar tre poäng och ibland får det vara gott nog.

Matchen i Skellefteå Kraft Arena mellan Skellefteå och Mora slutade 2–0 till hemmalaget efter mål av Adam Pettersson och Edwin Hedberg.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL