• Publicerat 1 december, 2018
  • Skrivet av Peter Ekholm
  • 0 Kommentarer
Niklas Rubin uppges gå till Frölunda nästa säsong.Foto: Bildbyrån

Det går lång tid mellan matcherna för Niklas Rubin. Men när han fick chansen mot Rögle på lördagseftermiddagen tog han den, och fixade en straffseger åt sitt Luleå.
– Självklart tappar man en del när man inte står så mycket, men då får man träna upp det på andra sätt , säger Luleå-målvakten till Hockeysverige.se

ÄNGELHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)

Senast Niklas Rubin vaktade Luleås kasse var den 1 november i mötet med Timrå. På lördagen gjorde han sin femte match för säsongen och var en av Luleås främsta spelare i 3-2-straffsegern mot Rögle.
– Det kändes ganska bra i dag. Första perioden var lite ovan eftersom det var ett tag sedan man stod, men jag tycker jag jobbar mig in i matchen och har en bra känsla, säger Rubin. 

Rubin motade 27 skott och stoppade båda försöken Rögle hann med i straffläggningen. De skott som smet förbi honom var ett välplacerat handledsskott från Leon Bristedt och en puck som studsade in via Linus Sandin.
– Det var lite oturliga mål. Det första borde jag tagit och det andra är ett ”skitmål”. Men i det stora hela var det en bra match och en bra känsla, säger han.


Koll på pucken. Rubin stoppar Kodie Curran i förlängning. FOTO: Bildbyrån

”VILL SPELA MER”

Efter två framgångsrika säsonger med Tingsryd i HockeyAllsvenskan flyttade 22-åringen från Hanhals inför den här säsongen till Luleå. Med Joel Lassinanti som målvaktskollega visste han att det skulle bli en rejäl kamp om speltiden.
 – Självklart vill man spela mer. Jag kommer från två år i Tingsryd där jag spelat otroligt många matcher, så det är klart att det är irriterande att man inte stått mer än vad man gjort. Men samtidigt har Joel varit förbaskat bra och tagit många segrar åt laget. Det är inte så mycket man kan säga om det.

Hur håller du formen mellan matcherna?
– Jag kör mycket med vår målvaktstränare. Vi gnuggar mycket extra innan och efter träning för att jag inte ska gå ner mig i uthållighet och allt det där. Självklart tappar man en del när man inte står så mycket, men då får man träna upp det på andra sätt, säger Rubin.

Att kastas in mot ett formstarkt Rögle. I en högljudd Lindab Arena en lördag är inte det lättaste. Men Rubin stod pall för trycket även om han erkänner att det var lite ovant inledningsvis.

Vad är det svåraste att anpassa sig till efter ett långt matchuppehåll?
– Det är lite allt möjligt. När man spelar mycket bygger man upp en känsla. När det blir ”hattande” måste man hitta tillbaka till den känsla. Men samtidigt ska man inte klaga, det är tuff konkurrens i den här sporten, menar Rubin.

FORTSATT I LIGATOPP

Luleås straffseger var deras nionde uddamålsvinst den här säsongen och deras tre senaste matcher har gått till straffar. Med de två poängen från Ängelholm fortsätter laget toppa SHL:s tabell efter 22 matcher.
– Vi har haft mycket medstuds tycker jag och det visar sig väldigt tydligt i de här uddamålsvinsterna. Jobbar man hårt och länge förtjänar man tur och det tycker jag vi gör.

Det vet inte minst Rubin. Som efter lördagens insats mellan staplarna såklart hoppas på mer speltid den närmsta tiden, även om det är segrarna som är viktigast.

– Vi är ett kollektiv som kämpar hårt över hela banan. Det är aldrig någon som ger sig även om det går emot. Då trummar vi alltid på och är alltid där. Moralen är stor så det är en skön trygghet att ha, avslutar målvakten.