Tomi Karhunen i Kunlun Red Star under säsongen 16/17Foto: IBL/imago sport

Brynäs succémålvakt Tomi Karhunen har nu hittat en ny klubb. I torsdags kom beskedet att finländaren fick börja förhandla med andra klubbar. Nu har han alltså bestämt sig och valet föll på KHL-klubben Kunlun Red Star.

Tomi Karhunen kom in och storspelade för Brynäs när tilltänkte förstemålvakten Joacim Eriksson ådrog sig en skada. Han höll bland annat två nollor på 12 matcher i Brynäs-tröjan.

Karhunen fick inte följa med Brynäs på deras bortaturné under förra veckan. Detta då Joacim Eriksson närmade sig comeback.
– Ett läge med tre målvakter varav en som suttit på läktaren hade inte varit en bra situation i omklädningsrummet. Då är jag övertygad om att någon målvakt hade velat flytta härifrån i vilket fall som helst, sade tf sportchef Andreas Dackell i samband med att Karhunen lämnades hemma.

FJÄRDE FLYTTEN PÅ TVÅ ÅR

Nu står det alltså däremot klart att det blir spel för honom i kinesiska Kunlun Red Star i KHL. Finländaren har skrivit på ett ettårskontrakt med klubben. En klubb han tidigare har representerat under säsongen 16/17 och delar av 17/18. I sin första sejour i Peking-klubben stod han i totalt 39 matcher.

Den 29-årige målvakten har de senaste åren blivit van vid att flytta omkring. Återkomsten till Peking blir Karhunens fjärde flytt på två säsonger.