Jennifer Wakefield klappas om.Foto: Bildbyrån

Två storsegrar och en mycket tajt match. Det var innehållet i kvällens tre SDHL-drabbningar.

SDE – BRYNÄS 2-6

SDE: Leanne Ganney, Agnes Wilhelmsson
Brynäs: Jennifer Wakefield x3. Fanny Brolinx2 , Cassandra Vilgrain

Om någon trodde att Jennifer Wakefield skulle vara ringrostig efter sin 18 matcher långa frånvaro på grund av hjärnskakning får man tänka om. Kanadensiskan har varit fortsatt dominant i SDHL och sköt i kvällens storseger mot nästjumbon SDE ett hattrick för Brynäs. Hon hade dessutom en assist. På fem matcher står Wakefield noterad för sex mål och fem målgivande passningar. Hon har gjort 4+4 på tre matcher sedan återkomsten.

Noterbart är att Agnes Wilhelmsson gjorde ett mål för SDE. Hon och tvillingsyrran Ethel fanns idag med i laget efter att ha spenderat övriga säsongen i AIK.

LINKÖPING – LEKSAND 2-1

Linköping: Emma Murén, Sidney Morin
Leksand: Gracen Hirschy

LHC tog en mycket viktig seger i toppstriden. De är sex poäng före Leksand i och med kvällens vinst, men de har också två matcher fler spelade i en rekordhaltande SDHL-tabell. Evelina Suonpää storspelade i LHC:s kasse och stoppade 26 av 27 skott i den mycket täta och viktiga matchen.

AIK – HV71 1-6

AIK: Lisa Johansson
HV71: Sanna Hakala x2, Riikka Välilä x2, Claudia Kepler Maja Jakobsson

HV71 tog en enkel seger i bortamötet med AIK, sedan lagets två finska storstjärnor briljerat. HV gjorde processen kort och sköt två mål i vardera period. Redan när de gick upp till 3-0 i den andra perioden kändes matchen avgjord. HV vann dessutom skotten med förkrossande 42-16.