Skellefteås sportchef Mikael Lindgren letar efter förstärkningar.Foto: Bildbyrån

Skellefteå AIK har haft en svajig första halva av säsongen där spelet stundtals sett riktigt bra ut och stundtals varit under isen. I en webbsändning med Norran berättar klubbens sportchef Mikael Lindgren att man nu är på jakt efter att förstärka truppen.
– Om rätt spelare dyker upp är vi intresserade, säger Lindgren i webbsändningen.

Efter att ha inlett årets SHL-säsong strålande genom att rada upp vinster hamnade Skellefteå i en djup formsvacka där man förlorade sju raka matcher. Med snart halva grundserien spelad parkerar västerbottningarna på en tiondeplats i SHL-tabellen.

De senaste säsongerna har klubben varit med och krigat i toppen av tabellen, och nu berättar Skellefteås sportchef Mikael Lindgren i en webbsändning med Norran att klubben letar spelarförstärkningar.
– Vi sonderar vad som finns och vi får lite uppslag nu och då. Men det ska kännas bra om vi ska ta in någon också. Om rätt spelare dyker upp är vi intresserade, säger Lindgren i sändningen.

”TUNNSÅTT PÅ SPELARMARKNADEN”

Lindgren berättar också att man haft erbjudande på två nuvarande SHL-spelare, men valt att inte gå vidare med dem.
– De spelare som gick till Djurgården (Petteri Wirtanen) och Örebro (Patrik Virta) var två spelare som var uppe på alla sportchefers bord, men vi tyckte inte att det var rätt spelare för oss, säger Lindgren.

Lindgren berättar vidare att spelarmarknaden inte är direkt översvämmad av intressanta namn.
– Under mina tre år som sportchef är det här det året där det varit absolut mest tunnsått på spelarmarknaden. Det har inte släppts så mycket spelare, vilket gjort att marknaden varit tunn.

Skellefteå förstärkte laget så sent som i söndags, då man lånade in centern Albin Lundin från Almtuna.