Modo gick på knock mot Leksand.Foto: Bildbyrån

Modo krossade Leksand i kvällens stormöte i HockeyAllsvenskan. Efter att ha gjort två mål under de första två minuterna gav Modo Leif Carlssons manskap deras sjunde raka förlust. 

MODO – LEKSAND 3-2

Modo: Oscar Hedman, Johan Eriksson, Patrik Karlkvist
Leksand: Martin Karlsson, David Rundqvist

Leksands förlustsvit blir bara längre och längre. Nu är deras poänglösa svit uppe i sju matcher. I kväll sjabblade de bort matchen mot Modo redan från start. Hemmalaget gjorde två drömmål under matchens inledning och hade 2-0 redan efter 2:37. Modo gick sen också ifrån till 3-2, innan Leksand gjorde två mål och sånär kunde göra en upphämtning á la SHL-kvalet 2016.

Men så blev de alltså inte. Modo tog poäng för åttonde matchen i följd och vilar stabilt på en femteplats.

VÄSTERVIK – KARLSKRONA 1-2

Västervik: Kellen Jones
Karlskrona: Viktor Grahn, Matt Carey

Karlskrona har hittat tillbaka till vinnarspåret. Efter tre raka förluster lyckades Ove Molins manskap vinna en tajt bortamatch med Västervik. Det kan de tacka målvakten Arvid Holm för. Västervik vann nämligen skotten med förkrossande 45-18 men hittade inget sätt att knipa en poäng.

Västervik missade därmed chansen att på allvar haka på i playoff-racet.

OSKARSHAMN – BJÖRKLÖVEN 3-1

Oskarshamn: Robin Söderqvist, Nicklas Heinerö, Jonas Engström
Björklöven: David Lindquist

Oskarshamn har kommit ur sin formsvacka. Efter fyra raka förluster vann de senast, och idag kom andra raka segern. Formstarka Nicklas Heinerö satte de avgörande 2-0-målet i mitten av den andra perioden. Heinerö sköt två mål i segern mot Pantern i onsdags. Noterbart är att också Jonas Engström gjorde mål även då.

Värt att notera är att skottstatistiken stannade vid blygsamma 24-15. Det är siffror vi normalt kan se efter två perioder…

VÄSTERÅS – PANTERN 4-1

Västerås: Jonas Liwing, Sebastian Benker, Fredrik Johansson, Jesper Johansson
Pantern: Nicklas Jadeland

Västerås fortsätter imponera. I synnerhet på hemmaplan. Där har de nu tagit nio raka segrar. Dessutom har den otroligt starka nykomlingen nu tagit nio trepoängare på sina tio senaste matcher totalt. Ett galet facit som lett till att de bara är tre poäng bakom Oskarshamn som är tvåa i serien och därmed har den andra finalplatsen.

Och om någon tvivlade: Seriens bästa målvakt under hösten, Samuel Ersson, imponerade i VIK:s kasse på nytt. Han räddade över 30 skott och var återigen en starkt bidragande orsak till att Västerås vann.

Matchen var för övrigt riktigt grinig och under slutminuterna blev det flera slagsmål.

VITA HÄSTEN – AIK 0-1

Vita Hästen:
AIK: Jesper Frödén

AIK fortsätter gå som tåget och stänger ned motståndare på motståndare. Idag var det Erik Källgren som nollade ett motståndarlag när han räddade 18 skott och nollade ett uddlöst Vita Hästen. Hästen nollades även i onsdags mot Almtuna och framstår allt tydligare som ett kvallag till våren. Frågan är om Leif Strömberg kan vända på skutan? Laget har sex poäng upp till säker mark.

AIK leder HockeyAllsvenskan med två poängs marginal till Oskarshamn.