• Publicerat 8 december, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
FÖRSTA MÅLET. Adam Falk kramas om av Jakob Lilja och Daniel Brodin efter första SHL-målet.Foto: Bildbyrån/Simon Eliasson

Han gjorde första SHL-poängen mot Skellefteå i torsdags. På lördagen slog 18-årige Adam Falk in sitt första mål när han gav Djurgården ledningen i bortamötet med Luleå.
– Det är riktigt skönt, säger Falk till C More.

Pappan heter Nichlas Falk, spelade 751 SHL-matcher för Djurgården och har sitt nummer 16 hissat till taket på Hovet. Den här säsongen har sonen Adam Falk, 18, debuterat för Djurgården – och gjort det med den äran.

På grund av skador på Andreas Engqvist, Jacob Josefson och Petteri Wirtanen har han hastigt och lustigt blivit en av Djurgårdens toppcentrar. Mot Skellefteå i torsdags centrade han toppformationen med Jakob Lilja och Daniel Brodin. Då plockade junioren upp sin första SHL-poäng via en assist.

”STORA SKOR ATT SÄTTA PÅ SIG”

På lördagen kom första målet. I bortamötet med Luleå slog Falk in 1–0 för Djurgården i första perioden. Detta efter en miss av Joel Lassinantti.

Luleåkeepern skulle spela pucken bakom mål, la den rakt på Brodin som gav kedjekompisen öppet mål.
– Det är riktigt skönt. Det var ingen målvakt där utan bara att raka in den öppet mål, säger Falk till C More och konstaterar att det är lite overkligt att spela i förstakedjan.
– Det var inte riktigt så jag trodde på det först, men såklart kul att få chansen. Det är förstaformationen och Josefsons plats. Det är stora skor att sätta på sig, men jäkligt kul.

Djurgården gick till pausvila med 1–0-ledning, men förlorade med 1–4.