Daniel MannbergFoto: Bildbyrån

Han hade inte gjort mål sedan i januari. Men när första målet väl kom – då slog Daniel Mannberg till med två till i samma match.
– Vad ska man säga? Otroligt, säger han till hockeysverige.se.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Brynäs har haft problem med målskyttet under säsongen och har skrikit efter att få igång produktionen på fler spelare än den heta förstakedjan med Nicklas Danielsson, Joel Kellman och Jesper Boqvist. Och jodå, den kedjan gjorde två mål även i kvällens 5-1-seger mot Timrå. Men de övriga tre målen kom från oväntat håll.

Efter 27 matcher utan nätkänning kunde nämligen Daniel Mannberg bryta sin måltorka. Han sköt det matchavgörande 2-0-målet efter att ha frispelats av Johan Alcén. Och i slutperioden kom både 4-1 och 5-1 från fjärdekedjespelaren. Efter matchen berättade 25-åringen att han inte gjort något hattrick som senior. Och han visste inte själv när han gjorde mål senast.
– Oj, nej…Det var längesen i alla fall, skrattade han efter matchen.

Det var i januari.
– Så pass alltså? Ja, vad ska jag säga…Otroligt. När det första väl kom så kom de andra också. Det är jätteskönt att bli av med det här.

”BRUKAR JU KUNNA MISSA MYCKET”

I ett Brynäs med få renodlade målskyttar har Daniel Mannberg känt en viss press på sig att leverera, även om målskyttet inte direkt är hans primära egenskap.
– Det är klart man vill bidra i ett sånt här läge även om jag kanske inte är känd för att ha gjort så mycket mål tidigare. Men jag har samtidigt inte känt någon frustration över att det inte kommit mål heller, utan jag har mer varit frustrerad över andra saker. Jag har inte riktigt kommit till som jag vill hittills. Jag brukar ju kunna missa mycket, men i år känner jag mig ändå säkrare i avsluten men har inte kommit till lägena.

Brynästränaren Magnus Sundquist öste beröm över sin fjärdekedja, som förutom Mannberg också bestod av Marcus Westfält och Emil Forslund. Tremålsskytten håller med om berömmet.
– Jag tycker vi gör en jättebra match. Vi spelar enkelt när vi ska spela enkelt och det kändes som att vi fick ned pucken i anfallszon hela tiden. Det kanske inte var så, men det kändes så.

”MÅNGA LAG SOM HAFT DET TUNGT”

Brynäs går nu till matchvila med en seger i bagaget, vilket Daniel Mannberg beskriver som en enorm skillnad jämfört med att gå till ett uppehåll med förlust. Och han ser positivt på framtiden. Trots att Brynäs haft problem är man bara några poäng ifrån en kvartsfinalplats.
– Det känns som att det varit en konstig säsong, alltså. Det är många lag som haft det tungt men som ändå är med där uppe. Vi har hittat en stabilitet och tar poäng i nästan varje match. Vi gör ingen jättebra match idag heller, egentligen. Men vi kan spela försvarsspel hela vägen på ett annat sätt nu än tidigare.

Ja, Brynäs har tagit poäng i tio av sina elva senaste matcher.