• Publicerat 11 december, 2018
  • Skrivet av Robin Olausson
  • 0 Kommentarer
Roger Rönnberg.Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Frölunda fick under förra veckan motta hot mot klubben och såg det nödvändigt att ha polis på plats under en träning. Nu berättar tränaren Roger Rönnberg om hur  situationen var för spelare och ledare.
– Det var otäckt. Att vi plötsligt har fans emot oss, det känns ju fan oerhört tragiskt och tråkigt, säger han till GP.

LÄS MER: SHL-klubben kallade in polis till träning efter hot

Efter torsdagens förlust mot Örebro med hela 1-7 fick Frölunda hot skickade till sig, hoten var riktade mot hela föreningen och ingen enskild individ. Klubben såg mycket allvarligt på händelsen och polisanmälde händelsen samt valde att ha poliser som övervakade lagets träning under fredagen.

Under måndagen begärde polismyndigheten information från Facebook angående det skrivna hotet mot Frölunda, skriver GP.

”DET VAR OTÄCKT”

Frölundas tränare Roger Rönnberg valde idag att berätta hur han upplevde hoten och hur de påverkat honom.
– Det var otäckt. Vi vill ju spela för våra fans. Vi lever för våra fans. Att vi plötsligt har fans emot oss, det känns ju fan oerhört tragiskt och tråkigt. Alla vill ju Frölundas bästa. Det är en allvarlig situation. Vi har ett stort ansvar, alla vi som just nu jobbar i den här fina föreningen. Att föra den fina traditionen vidare. Det tror jag att alla i laget känner ansvar för. Nä, förra veckan var på riktigt, säger Rönnberg till GP och fortsätter:
– Det är ingen lustig känsla. Det är inte många människor som ligger bakom det här. Det är ett fåtal individer som jag har förstått. Men det är ingen rolig känsla. Jag skulle önska att alla fans där ute fick förstå hur hårt och hur självkritiska och ödmjuka spelarna är. Hur mycket de vill. Jag önskar att fansen förstår hur hårt spelare och ledare jobbar för föreningens bästa. Sedan att vi inte alltid får det att se ut som vi vill att det ska se ut, det är en annan fråga.