• Publicerat 12 december, 2018
  • Skrivet av Robin Olausson
  • 0 Kommentarer
Helge Holmstrand.Foto: Bildbyrån/Mathias Bergeld

HV 71 har det tunt på backsidan för tillfället. Med Christoffer Persson avstängd och Martin Fehérváry iväg på JVM kommer laget bara ha sex backar till matcherna efter uppehållet. Lösningen? Två juniorer födda -00 och -01. Detta enligt Jönköpings-Posten.

I söndags åkte HV:s slovakiske back Martin Fehérváry för att ansluta till Slovakiens JVM-lag. Samma dag kom också beskedet att Christoffer Persson stängs av för en huvudtackling i lagets senaste match mot Mora. Han missar därför de fyra närmsta matcherna.

Detta gör att HV71 är nere på endast sex backar och behöver få in minst en till. Lösningen blir Helge Holmstrand och William Fransson, två backar i HV:s J20-lag.
– Helge är en väldigt trygg, placeringssäker och defensivt stark back. William är lite starkare offensivt och kvickare med pucken. Det finns potential i båda killarna och vi får se lite vad som passar oss, säger assisterande tränaren Nicklas Rahm till JP.

SLÅSS OM EN PLATS

Båda kommer att slåss om att ta plats som sjundeback i matcherna efter uppehållet. HV71 möter först Djurgården på Hovet den 19 december för att sedan vända hemåt och ställas mot tabelltvåan Färjestad på hemmais.

Holmstrand, född -01, har tidigare varit ombytt i två SHL-matcher med HV71 under säsongen. Han inledde säsongen i J18-laget men har sedan tagit en plats i J20 där det har blivit tre poäng på 25 matcher.

Fransson, född -00, har å sin sida bytt om för en match med HV71 under hösten. Han har stått för 19 poäng på 26 matcher i J20SuperElit vilket är femte bäst bland ligans backar. Han är även assisterande kapten för HV71:s J20-lag.