Robert Kousal efter smällen mot Frölunda. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Robert Kousal klev av matchen mot Frölunda efter en smäll. Han har inte tränat på en vecka och reser nu hem till Tjeckien: 
–  Han mår väl inte så jättebra, säger sportdirektören Andreas Dackell till Hockeypuls.

Robert Kousal har stått för sju mål och fyra assistpoäng på 23 matcher med Brynäs den här säsongen. Sommarvärvningen från schweizska Davos fick en smäll i matchen mot Frölunda den 29 november. Han återvände till spel men kände av sviterna efter det.
– Han ska undersökas av läkare nu sedan kommer han att åka hem till Tjeckien en tid för att fira jul med nära och kära, säger Andreas Dackell till Hockeypuls.

INGEN PROGNOS – OCH INGA VÄRVNINGAR?

Någon prognos för Kousal finns inte i detta nu
– Vi får låta det ta sin tid nu. Jag pratade med honom häromdagen och han mår väl inte så jättebra. Han har bara tagit det lugnt nu den här veckan, menar Dackell.

Klubben verkar inte vara på väg att ersättningsvärva någon nu, enligt Hockeypuls. Istället kan det bli aktuellt med en återkomst för utlånade Alexander Bjurström – men där avvaktar Brynäs med information.
– Almtuna har två matcher kvar fram till jul. Han ska spela dom sedan gör vi en utvärdering hur vi går vidare, menar Dackell.