Foto: Dennis Ylikangas/Bildbyrån

Södertälje ligger på nionde plats i Hockeyallsvenskan men har bara sju poäng ner under strecket. Nu har supportrarna uppmanat klubben till att stormöte om föreningens framtid. Och klubben har svarat. 

För tre dagar sedan skickade Supporterklubben, SSK’s supporterförening, ett öppet brev till klubben där man begärde ett öppet möte för att på ett sansat sätt diskutera lagets situation. Södertälje hade dagen dessförinnan förlorat med klara 0-4 hemma mot Almtuna – lagets tredje raka förlust.

Vi förstår att folk är besvikna vi har också full respekt för att folk inte är nöjda med det som sker just nu, dock har vi också full förståelse för att vissa glåpord, kommentarer i sociala medier och buandet på läktaren träffar spelarnas känsliga punkter, vilket emellanåt troligtvis leder till att det blir svårt att hålla sig motiverad!” stod det bland annat i brevet som är publicerat på Södertäljes hemsida.

UPPSKATTAT INITIATIV

Klubben, som sedan brevet skrev besegrat Leksand med 4-0 på bortaplan, har välkonnat initiativet och svarade på brevet under onsdagen där man bland annat kunde läsa följande:
Vi uppskattar Supporterklubbens arbete och vill rikta ett stort tack till dess styrelse, medlemmar och övrig engagerad publik för troget stöd i Scaniarinken, trots den senaste tidens svaga resultat på isen.”. 

Nu har man spikat ett datum för detta och mötet kommer att hållas den 19 december i Scaniarinken, skriver Södertälje på hemsidan idag.

Södertälje möter Karlskrona på hemmaplan ikväll 19.00.