Aleksandr Ovetjkin fick fira tre nya mål i natt.Foto: James Guillory-USA TODAY Sports/IBL

Det spekulerades inför säsongen att Washingtonstjärnan Aleksandr Ovetjkin skulle uppleva en slags mättnad efter att han vunnit Stanley Cup i somras. Hittills har det snarare varit tvärtom. I natt sköt Ovetjkin tre mål för andra matchen i rad när Washington besegrade Carolina med 6–5 efter straffar.

Ingenting verkar gå att stoppa Aleksandr Ovetjkin just nu. I matchen mot Detroit natten till onsdag slog den ryske superstjärnan till med tre mål. I nattens match mot Carolina var det dags för ännu ett hattrick.

Ovetjkin prickade in sitt första mål för kvällen när han kvitterade Carolinas 1–0-ledning efter 3:56 i den första perioden. 33-åringen överlistade Carolinamålvakten Scott Darling för andra gången i matchen i slutet av den andra perioden när han prickade in ett rappt handledsskott från slottet.

”FÖRSÖKER BARA GÖRA MITT JOBB”

Den ryske superstjärnan fullbordade sedan sitt hattrick i den tredje perioden när han sköt 5–4 till gästerna med ett patenterat slagskott från den vänstra tekningscirkeln.
– Jag försöker bara göra mitt jobb. Alla vill göra mål. I den här ligan är det svårt att göra det. Jag har turen att spela med bra spelare som ger mig bra lägen att göra mål, jag måste bara göra mitt jobb, säger Ovetjkin till nhl.com.

Matchen vann Capitals med 6–5 efter straffläggningar sedan Jakub Vrana avgjort tillställningen i den sjätte straffomgången.

I och med hattricket förlängde Ovetjkin sin poängsvit till 13 matcher. 33-åringen står nu noterad för 28 mål och 14 assist (42 poäng) på 31 matcher den här säsongen.

Carolina Hurricanes – Washington Capitals 5–6 efter straffläggning (2–1, 2–3, 1–1, 0–0, 0–1)
Carolina: Sebastian Aho 2 (11), Jordan Martinook (8), Teuvo Teräväinen (6), Justin Williams (7)
Washington: Aleksandr Ovetjkin 3 (28), Tom Wilson (9), Travis Boyd (3)