Trevor Mingoia.Foto: Pelle Börjesson/Bildbyrån

Mr. Madhawks uppgifter om att Trevor Mingoia skulle lånas ut från Västervik till Rögle bekräftades under söndagen. Rögle meddelar via sin hemsida att man lånar in amerikanaren i fem matcher under jul- och nyår.

LÄS MER: Uppgifter: SHL-klubben lånar in succéforward från Hockeyallsvenskan

Mr. Madhawk kom under natten till söndag med uppgifterna om att Västerviks poängkung Trevor Mingoia skulle lånas in till Rögle. Detta för att täcka upp för JVM-flyktande forwardarna Lucas Elvenes och Nils Höglander.

Nu bekräftar Ängelholmsklubben inlåningen av Mingoia på sin hemsida. Låneavtalet gäller fram till och med den 5 januari och innefattar fem SHL-matcher.
– Trevor har gjort en mycket bra första halva i allsvenskan med Västervik. Det är en stark och speedig anfallare som kommer att tillföra en hel del offensiva kvaliteter i vårt lag, säger Rögles sportchef Chris Abbott till klubbens hemsida.

”MYCKET UPPRYMD OCH FÖRVÄNTANSFULL”

Mingoia har stått för 24 poäng (8+16) på 26 matcher för Västervik den här säsongen. Amerikanaren är nöjd över att få chansen att visa upp sig i SHL.
– Jag är verkligen tacksam mot Västervik som lånar ut mig till Rögle och låter mig få den här möjligheten och även mot Rögle som ger mig en chans att spela i den högsta ligan. Jag är mycket upprymd och förväntansfull, säger Mingoia till Rögles hemsida.

26-åringen ansluter till Ängelholmsklubben redan i morgon och kommer att finnas tillgänglig för spel i onsdagens hemmamatch mot Brynäs.