181217 Panterns Martin Janohls jublar med lagkamrater efter att han gjort 1-3 under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Pantern den 17 december 2018 i Stockholm. Foto: Dennis Ylikangas / Bildbyrån / Cop 253 …
Nyheter

HA-SVEPET: De stod för bortaskräll – och klev över strecket

Det spelades två matcher i Hockeyallsvenskan under måndagskvällen och nedan summerar vi hur det gick i dessa.

Karlskrona – Vita Hästen  4 – 1 (1-1, 1-0, 2-0)

Karlskrona: Nick Pageau, Matt Carey, Jörgen Karterud, Viktor Grahn
Vita Hästen: Simon Krekula

Vita Hästen hade nollats i de tre föregående matcherna, senast igår mot Tingsryd. Men idag började det bra när man fick in en puck redan efter drygt fyra minuters spel.

Sedan var det slut på det roliga. Karlskrona kvitterade innan den första perioden var över och i den andra låg de på hårt. Till slut kom också ledningsmålet.

Hemmalaget släckte sedan Vita Hästens hopp i inledningen av den tredje perioden när trean kom. De plockade ut målvakten i slutet för att försöka komma ikapp. Men då gjorde Karlskrona fyran.

AIK – Pantern  1 – 4 (0-0, 0-2, 1-2)

AIK: Alexander Deilert
Pantern: Nicklas Jadeland, Makai Holdener, Martin Janolhs, Villiam Haag

Hemmalaget naturligtvis storfavoriter mot ett IK Pantern som halkat under det negativa kvalstrecket. Men det var bortalaget som skulle ta ledningen i den här matchen och inte nog med det. Man hade dessutom en 0-2-ledning innan AIK tidigt i den tredje perioden kunde reducera genom Alexander Deilert. Deilert var tillbaka efter skada och sjukdom idag.

Det här var dock Panterns kväll. Först satte de trean och sedan kom det sista målet i öppen kasse.

Pantern stod alltså för en skräll när de luggade serietvåan på samtliga poäng och skåningarna tog nu klivet upp över det negativa kvalstrecket och knuffade ner spellediga Västervik under detsamma.