Lennart Eriksen har gått ur tiden.Foto: Bildbyrån

Örebro har sorg. En av klubbens största eldsjälar, Lennart Eriksen, har gått ur tiden efter en tids sjukdom. Han blev 74 år.
— Ett tufft besked att få, säger klubbikonen Henrik Löwdahl till Nerikes Allehanda.

Lennart Eriksen har varit ett välbekant ansikte i nuvarande Behrn Arena de senaste 25 åren. Han har tidigare varit materialförvaltare hos a-laget, men även ordförande i klubben. De senaste åren har han funnits med som lite allt-i-allo kring laget och hjälpt till med det mesta.

KOMMER SPELA MED SORGEBAND

I torsdags kom beskedet att han avlidit efter en tids sjukdom och nu meddelar Örebro på sin hemsida att man kommer hedra Lennart Eriksen med en tyst minut i samband med hemmamatchen mot Skellefteå på fredag. Man kommer också spela i sorgeband. Dessutom kommer han att finnas med på spelarnas hjälmar resten av säsongen.

Örebros assisterande tränare och tillika klubbikonen Henrik Löwdahl är bestört över nyheten om eldsjälens bortgång.
— Han var alltid här och fixade med tvätt och kaffe och var väl bara lite av en allmänt härlig gubbe. Det har gått väldigt fort efter att vi fick reda på att han var dålig. Det var väl nästan bara två veckor sedan han var här och nu är han borta. Ett tufft besked att få, säger han till Nerikes Allehanda.