• Publicerat 19 december, 2018
  • Skrivet av Robin Olausson
  • 0 Kommentarer
Tre matchstraff i kvällens omgångar och Färjestad vände med hjälp av Michael Lindqvist.Foto: Bildbyrån

Full omgång på en onsdagskväll hör inte till vanligheterna och det blev heller ingen vanlig SHL-kväll. Färjestad vände underläge 0-3 till 4-3 och det blev totalt tre matchstraff i kvällens sju matcher.

LULEÅ – MORA 5-2 (1-0,2-0,2-2)

Luleå: Johan Harju 2, Jack Connolly, Emil Larsson, Petter Emanuelsson
Mora: Mathias Bromé, Nils Carnbäck

Luleå tog en komfortabel seger och dominerade matchen igenom och vann skotten med totalt 42-11. Rubrikerna efter matchen kom inte att handla om något mål eller serieledarnas seger mot jumbon. Istället handlar det om Mora-backen Marek Daloga som fick matchstraff efter att ha knuffat en linjedomare. Domaren skulle gå emellan Daloga och Luleås Daniel Sondell när slovaken plötsligt knuffade undan domaren när han ville komma bort från situationen.

Luleå har nu åtta raka segrar på hemmais och leder SHL med en poäng ner till tvåan Färjestad. Mora ligger däremot fortsatt sist och har två poäng upp till Örebro ovanför sträcket.

SKELLEFTEÅ – LINKÖPING 6-2 (2-0,2-2,2-0)

Skellefteå: Robin Alvarez 2, Oscar Möller, Adam Pettersson, Joakim Lindström, Andreas Wingerli
Linköping: Nikola Pasic, Joe Whitney

Skellefteå rivstartade och ledde med 2-0 innan det ens gått fem minuter vilket tvingade Linköpings tränare Tommy Jonsson till en timeout. Efter en lika explosiv start till andra var det däremot 4-0 till hemmalaget och Linköping tog ut Jonas Gustavsson och satte in Jacob Johansson i målet. Därefter kom två reduceringar där Nikola Pasic först satte sitt första SHL-mål i karriären och passade sedan också till Linköpings andra mål för sin andra SHL-poäng i karriären. 00-an från Gislaved hade endast fått 1:45 minuter i istid på åtta matcher denna säsongen för LHC:s A-lag. Skellefteå stängde sedan matchen med två nya mål i den tredje perioden. Skellefteå hade endast gjort tre mål på tre matcher inför kvällens match och fick verkligen islossning ikväll.

Skellefteå ökar avståndet ner till HV71 under sträcket i och med segern. Man har nu fyra poäng ner till Jönköpingslaget. Linköping tappar å sin sida ett par positioner i den oerhört jämna tabellen.

RÖGLE – BRYNÄS 0-4 (0-2,0-2,0-0)

Rögle: 
Brynäs: Jacob Blomqvist, Nicklas DanielssonJohan AlcénJesper Boqvist

Jesper Boqvist, vilken säsong han gör än så länge! 17 poäng på 24 matcher inför matchen och två nya mot Rögle. Trots 40-18 i skott till Rögle kunde man inte få hål på Joacim Eriksson i Brynäs-kassen. Rögles nyförvärv Trevor Mingoia fick en puck bakom Eriksson men målet dömdes bort för målvaktsinterference.

Brynäs passerar Rögle i tabellen efter kvällens match. Rögle har nu förlorat fyra av sina fem senaste matcher.

VÄXJÖ – MALMÖ 3-1 (0-0,1-1,2-0)

Växjö: Linus Fröberg, Filip Cederqvist, Roman Horák
Malmö: Axel Wemmenborn 

Växjö tuffar på i SHL. I kväll tog man nionde raka segern på hemmaplan och fem vinster på sju matcher ger ett tydligt formbesked mot lika formstarka Malmö. Matchavgöraren blev unge Filip Cederqivst, född -00 som satte målet som innebar 2-1 till Smålandslaget.

Växjö klättrar till en tredje plats i tabellen och passerar Malmö som nu ligger femma i SHL.

FÄRJESTAD – ÖREBRO 4-3 (0-3,0-0,3-0,1-0)

Färjestad: Michael Lindqvist 2, Joakim Nygård, Jens Westin
Örebro: Anton Hedman, Jere Sallinen, Shane Harper

Örebro kom ut som en kanon ut startblocken och ledde med 3-0 innan första perioden hade tagit slut och rekordjagande Markus Svensson byttes ut mot Adam Werner. Det såg där ut som att Örebro skulle ta en liknande seger som mot Frölunda innan uppehållet, 7-1. Riktigt så blev det inte, trots att Stefan Steen dominerade mellan stolparna och stod för flera högklassiga räddningar lyckades Färjestad till slut få hål på Steen som tidigare har representerat Färjestad. Fyra gånger om! Örebro tog flera onödiga utvisningar i tredje perioden och Färjestad kom tillbaka. Michael Lindqvist blev stor hjälte efter att både ha kvitterat i slutet av tredje samt avgjort i förlängningen.

Färjestad tog sjätte raka segern och har nu vunnit tio matcher på de elva senaste och är med det SHL:s formstarkaste lag. Örebro å sin sida har endast en seger på sju matcher.

TIMRÅ – FRÖLUNDA 2-4 (0-0,1-1,1-3)

Timrå: Anton Wedin, Henrik Törnqvist
Frölunda: Max Friberg 2, Mats Rosseli Olsen, Chay Genoway

En stökig match med totalt två matchstraff. I första perioden fick Timrås David Printz lämna matchen efter att ha crosscheckat Pontus Westerholm i ansiktet. I slutet av den andra var det Tim Söderlunds tur att lämna matchen. Han hoppar in mot Timrås målvakt Niklas Svedberg och träffar denne i huvudet med sina knän. Svedberg ersattes av Victor Brattström men återvände senare till den tredje perioden. Frölunda vann till slut en svängig match där Timrå ledde med både 1-0 och 2-1. Mycket tack vare Max Friberg som både kvitterade och avgjorde i tom kasse.

Frölunda bröt en trend då man inför matchen endast hade två segrar på sex matcher. Timrå däremot har nu fyra förluster på sina fem senaste matcher.

DJURGÅRDEN – HV71 3-2 OT (0-1,1-1,1-0,1-0)

Djurgården: Dick Axelsson, Linus Hultström, Daniel Brodin
HV71: Oscar Sundh, Sebastian Wännström

Dick Axelsson gjorde säsongens första mål och Adam Reideborn tappade in en puck, så hade man kunnat summera Djurgårdens kväll om det inte var för en stark vändning i slutet av matchen. Linus Hultström kvitterade först med 1.21 kvar av tredje perioden. Väl i övertid kunde Daniel Brodin avgöra för Djurgården.

Djurgården har nu endast en poäng upp till en topp-sex placering efter att ha vunnit sin tredje match på åtta matcher. HV71 har det däremot väldigt tufft på bortaplan och har endast vunnit en match på nio bortamatcher.