• Publicerat 19 december, 2018
  • Skrivet av Robin Olausson
  • 0 Kommentarer
Jack Connolly.Foto: Bildbyrån/Simon Eliasson

Jack Connolly har gått väldigt bra för Luleå denna säsongen. Han belönas nu med ett nytt kontrakt som sträcker sig över de närmsta två säsongerna.
– Vi är mycket nöjda över att ha förlängt avtalet med Jack, säger GM Stefan ”Skuggan Nilsson till klubbens hemsida.

En stor anledning till att Luleå ligger i toppen av SHL efter nästa halva säsongen har varit Jack Connollys pånyttfödelse. Han ligger på en fjärde plats i poängligan efter att ha stått för 21 poäng på 24 matcher.

Sensationellt nog är hela sju av amerikanens elva mål, matchvinnande mål. Det är flest av alla i ligan och han skuggas endast av HV71:s Simon Önerud och Robin Figren som båda gjort fyra mål vardera.

”BÄRANDE SPELARE I VÅRT LAG”

För mödan belönas han nu med en kontraktsförlängning som håller honom kvar i Norrbotten till 2021.
– Vi är mycket nöjda över att ha förlängt avtalet med Jack Connolly som imponerat på oss redan sedan de första träningsmatcherna i höstas. Sedan dess har han tydligt visat att han är en bärande spelare i vårt lag och han har förstärkt sin position som en toppcenter i SHL, säger klubbens General Manager Stefan Skuggan Nilsson till klubbens hemsida.

Connolly hade ett år kvar på sitt kontrakt med Rögle när klubben istället valde att släppa honom. Luleå var den klubb som snabbast högg på amerikanen och skrev ett kontrakt över denna säsongen.
– Det känns jättebra att vi redan nu är överens om jag kommer fortsätta spela för Luleå Hockey. Hela familjen trivs jättebra med både föreningen och staden. Och även om vi ser fram emot framtiden här skall vi först och främst se till att avsluta den här säsongen på ett minst lika bra sätt som vi påbörjat den, säger han själv.

29-åringen har hittat tillbaka till formen han hade i början av sin karriär i Rögle när han producerade 37 poäng på 50 matcher. Hans 21 poäng denna säsong är redan två poäng bättre än vad han stod för under hela fjolårssäsongen i Rögle.