Simon Karlsson. …
utland

Tidigare svenska storlöftet klar för spel i europeisk andraliga

ANNONS

Simon Karlsson är inte ett välkänt namn, även bland de mest hockeytokiga. Faktum är att han var en stor talang för några år sedan som värvades av HV71 under 2014. Karriären tog däremot en vändning när han drabbades av körtelfeber och han har därefter hoppat runt mycket och är nu klar för Bayreuth Tigers i tyska andradivisionen.

Simon Karlsson var på god väg att bli en SHL-back som 20-åring efter att ha imponerat stort i Karlskrona i HockeyAllsvenskan. Då började backens sjukdomshelvete. Han missade två hela säsonger med körtelfeber och spelade endast två matcher i HV71:s J20-lag.

Simon Karlsson har efter det aldrig hittat tillbaka till sitt fina spel i Karlskrona. Efter tiden i HV har Karlsson representerat Södertälje, Västervik och Tingsryd i HockeyAllsvenskan men aldrig lyckats genomföra en hel säsong.

BLIR LAGKAMRAT MED FÖRRE SUPERSTJÄRNANS LILLEBROR

Efter det har svensken sökt sig till Norge där han spelade 20 matcher och sedan Slovakien där det blev sex matcher för 25-åringen. Nu är han klar för sin tredje klubb i sitt tredje land, på endast två år.

Simon Karlsson kommer att spela i Bayreuth Tigers i DEL2, tyska andraligan. Det låter kanske inte så roligt men där kommer han att bli lagkamrat med Mark Heatley. Ni har säkert redan räknat ut det men det är inte den Heatley, det är hans bror.

34 år gamla Mark är lillebror till den förre storstjärnan Dany Heatley. Han har spelat nästan hela sin karriär i Tysklands andraliga och har dubbel medborgarskap, kanadensiskt och tyskt. Han kan nu titulera sig med att vara lagkompis med Simon Karlsson.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM