181107 Oskarshamns Oskar Nilsson jublar med lagkamrater efter 3-1 under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Oskarshamn och Västervik den 7 november 2018 i Oskarshamn. …
Västerviks IK

HA-SVEPET: Oskarshamn ångar på – krossade KHK och tog femte raka segern

Det spelades sex matcher i Hockeyallsvenskan under torsdagskvällen. Fem av dessa startade klockan 19:00 och nedan följer ett kort svep från kvällens matcher.

LÄS ÄVEN: Vita Hästens kris allt djupare – förlorade sjätte raka matchen efter sekunddrama

Oskarshamn – Karlskrona 7–0 (2–0, 2–0, 3–0)
Oskarshamn:
 Markus Modigs 2, Janne Kivilahti, Oskar NilssonFiliph Engsund, Nicklas Heinerö, Joakim Thelin
Karlskrona:

Oskarshamn ångar på i toppen av den Hockeyallsvenska tabellen. I kväll kom smålänningarnas femte raka seger när man krossade Karlskrona med hela 7–0. Filiph Engsund var en av matchens frontfigurer då han stod för ett mål och tre assist för hemmalaget. I och med segern bibehåller Oskarshamn serieledningen.

Almtuna – Västerås 4–3 (1–1, 1–1, 2–1)
Almtuna:
Oscar Milton, Tony Mårtensson
Västerås:
Lukas Zetterberg 2, Fredrik Johansson

Västerås såg länge ut att gå mot samtliga tre poäng i kvällens match i Gränbyhallen. Med två minuter kvar av matchen ledde gästerna med 2–1, men Tony Mårtensson fixade en kvittering med en och en halv minut kvar av matchen innan backen Per Svensson frälste hemmalaget med sitt 4–3-mål 13 sekunder från slutsignalen. Målet var Svenssons blott andra för säsongen.

Björklöven – AIK 3–2 (0–0, 1–1, 2–1)
Björklöven:
Jakob Stenqvist, Mattias Granlund, Kevin Loppatto
AIK:
 Max Lindholm, Daniel Muzito Bagenda

Bara timmar innan nedsläpp i matchen mot AIK offentliggjorde Björklöven att man lånat in amerikanen Kevin Loppatto från Vännäs. 60 minuter hockey senare var Loppatto namnet på alla Björklövensupportrars läppar efter att han hade avgjort mötet med AIK med drygt tre minuter kvar att spela.

AIK var även så här nära på att fixa en kvittering i matchens slutminut:

I och med förlusten har AIK nu förlorat tre raka matcher och har numera fyra poäng upp till serieledande Oskarshamn.

Modo – Västervik 2–4 (1–1, 1–2, 0–1)
Modo:
Kalle Jellvert, Tommy Enström
Västervik:
Erik Ullman, Emil Wahlberg, Niklas Enberg, Jens Holmström

Inför kvällens match mot Västervik hade Modo tre raka förluster i bagaget. Trots stort skottövertag (34-15) så inkasserade Örnsköldsvikslaget sin fjärde raka förlust när Västervik kunde gå segrande ur kvällens match med 4–2. Tack vare segern klättrar Västervik förbi Pantern och ligger efter 30 spelade omgångar på en tolfteplats i den Hockeyallsvenska tabellen.

Södertälje – Tingsryd 2–3 (0–1, 0–1, 2–1)
Södertälje:
Lucas Carlsson, Sebastian Dyk
Tingsryd:
Kim Tallberg 2, Filip Ahl,

Tingsryds fina form håller i sig. I kväll kom smålänningarnas fjärde raka seger när man kunde uddamålsbesegra Södertälje med 3–2 på bortaplan. Gästerna hade en 2–0-ledning inför den sista perioden, men två snabba mål genom Lucas Carlsson och Sebastian Dyk gjorde att matchen var i ett likaläge inför slutminuterna. Då klev Tingsryds Kim Tallberg fram och stänkte dit sitt andra mål för kvällen, bara tre och en halv minut från slutet.