Kodie Curran.Foto: Bildbyrån

Under torsdagskvällen presenterades Kanadas trupp till den traditionsfyllda turneringen Spengler Cup. I laget återfinns en SHL-spelare, Rögles succéback Kodie Curran. Turneringen spelas under mellandagarna, vilket innebär att Ängelholmslaget kan få klara sig utan sin poängbästa back i tre matcher.

Det finns få hockeyturneringar som har samma historiska status som Spengler Cup. Faktum är att Stanley Cup är den turneringen som har anor längre bak i tiden än turneringen som spelas i Davos under mellandagarna.

Turneringen är i grunden en klubblagsturnering, men Kanada brukar ha ett hopplockat lag med spelare från olika ligor i Europa och Nordamerika. Till årets turnering finns en SHL-spelare med i truppen – Rögles succéback Kodie Curran.

KAN MISSA TRE SHL-MATCHER

Andra namn som sticker ut i den kanadensiska truppen är NHL-veteranerna Kevin Bieksa och Dominic Moore, SHL-bekantingarna Maxim Lapierre och Jacob Micflikier samt den tidigare Asplöven- och Moraspelaren Dion Knelsen. Tränare för det kanadensiska laget är den tidigare NHL-tränaren Kevin Dineen.

Om Curran skulle komma till spel i turneringen, som spelas mellan den 26 och 31 december, kommer han att missa tre SHL-matcher för Ängelholmsklubben. 29-åringen har imponerat stort på Rögles blålinje den här säsongen och står noterad för 17 poäng (7+10) på 26 matcher i SHL.

I turneringen deltar, förutom Kanada, även Davos (Schweiz), Trinec (Tjeckien), Metallrug Magnitogorsk (Ryssland), KalPa (Finland) och Thomas Sabo Ice Tigers (Tyskland).