• Publicerat 22 december, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Cody Glass.Foto: All Over Press

Kanada tog en programenlig seger över Slovakien i nattens träningsmatch inför JVM. Det blev vinst med säkra 6–1 efter att lagets tilltänkte förstacenter klivit fram. Cody Glass hade 1+2 i matchen.

Kanada går in i JVM på hemmaplan som regerande världsmästare och en av förhandsfavoriterna. Efter skakiga 5–3 på Schweiz i den första träningsmatchen inför turneringen lämnade ”lönnlöven” ett lite starkare avtryck i natt.

I mötet med Slovakien i Victoria, där Sverige spelar sina gruppspelsmatcher, blev det vinst med säkra 6–1 efter 45-23 i skottstatistik.

Positivt för Kanada var att några av lagets förmodade toppspelare levererade. Cody Glass från Portland Winterhawks i WHL svarade för ett mål och två assist. Den Vegas Golden Knights-draftade spelaren förväntas vara Kanadas förstacenter i turneringen och ska leda en kedja med Owen Tippett och Maxime Comtois, två spelare med NHL-meriter från Florida Panthers respektive Anaheim Ducks.

INLEDER MOT DANMARK

Comtois var en av Kanadas övriga målskyttar tillsammans med Jack Studnicka, Nick Suzuki, Shane Bowers och Ty Smith. I målet stoppade Ian Scott 22 skott.

Slovakerna, som bland annat har HV71:s back Martin Fehervary i laget, fick sitt tröstmål från Patrik Hrehorcak.

Kanada inleder JVM natten mot torsdag med att möta Danmark i Vancouver. Slovakien, som spelar i Sveriges grupp, ställs mot USA i sin första match.