• Publicerat 22 december, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Kim KarlssonFoto: Bildbyrån

Kim Karlsson gjorde succé i schweiziska andraligan i fjol. I år har den tidigare Björklövenspelaren inte alls nått samma nivå. Nu lämnar han Langenthal och flyttar till Danmark för spel i Esbjerg.

Kim Karlsson fick en tung start i Björklöven förra säsongen och lämnade klubben för schweiziska Lagenthal i NLB. Under Per Hånbergs ledning svarade han för en stark säsong med 31 poäng på 29 matcher.

Den här säsongen var förhoppningen att 29-åringen från Älvsbyn skulle göra om bedriften. Men det har gått oväntat tungt för Karlsson, som skrapat ihop ett mål och tio poäng på 27 matcher.

ÅTERFÖRENAS MED MAEGAARD SCHEEL

Nu står det klart att han fortsätter karriären på annat håll. I dag blev Karlsson klar för en flytt till danska ligan och Esbjerg Energy, skriver hockeymagasinet.dk. Där återförenas han bland annat med Felix Maegaard Scheel, som även han har ett förflutet i Björklöven och är lagets poängkung för närvarande.

Kim Karlsson kom fram i Lulåes juniorverksamhet och har spelat 99 SHL-matcher för klubben. Det är dock i Hockeyallsvenskan och främst då Björklöven som han har byggt sig en karriär. På 269 allsvenska matcher har det blivit 132 poäng.