Roger Melin.Foto: Ronnie Rönnkvist

Det har spelats tre matcher i Hockeyallsvenskan under Annandagens kväll. Nedan tar vi er igenom dessa i ett svep.

Leksand – Almtuna  3 – 2 (1-1, 2-0, 0-1)

Leksand: Daniel Gunnarsson, Anton Karlsson, Tor Immo
Almtuna: Jacob Svensson, Lucas Sandström

Efter nio raka förluster sparkade Leksand tränaren Leif Carlsson och istället kom Roger Melin in. Leksand tog ledningen i den första perioden men Almtuna skulle kvittera. Sedan gjorde hemmalaget ytterligare två mål i den andra perioden. En period som fick ta paus lite tidigare sedan Tobias Forsberg åkt på en otäck skada.

Spelet kom dock igång igen och med tio minuter kvar av den tredje perioden kunde Almtuna reducera. Det såg lite nervigt ut hos Leksand i slutet, men de lyckades hålla undan och vinna för första gången på nio matcher.

Karlskoga – Oskarshamn  1 – 3 (1-1, 0-1, 0-1)

Karlskoga: Gustaf Thorell
Oskarshamn: Joakim Thelin, Filiph Engsund, Jonas Engström

Serieledarna Oskarshamn verkar omöjliga att stoppa just nu. Karlskoga skulle ta ledningen i den här matchen, men inte ens det rubbade cirklarna hos smålänningarna som såg till att stänga butiken efter det och göra tre egna mål.

Västerås – AIK  3 – 2 (0-1, 0-1, 2-0, 1-0)

Västerås: Acke Ringström, Marcus Bergman, Sebastian Benker
AIK: Sam Marklund, Eric Castonguay

AIK tog ledningen med 0-1 redan i den fösta perioden och sedan ökade de på till 0-2 i slutet på den andra. Hemmalaget såg slaget ut, men när än fem minuter återstod av matchen kom reduceringen. Med 1:40 kvar av matchen kom också kvitteringen och sedan kom avgörandet drygt fyra minuter in på förlängningsspelet.