Det var en händelserik match för Andreas Thuresson mot sitt gamla lag.
SHL

Forwarden var i slagsmål och nätade mot gamla laget: ”Jävlas med dem”

ANNONS

Han har spenderat flera i år i Malmö, både som junior och senior, men i kvällens match var Andreas Thuresson med och sänkte sitt gamla lag. 
– Jag har haft ganska många chanser mot Malmö och missat så det var skönt att äntligen hänga dit den, säger han till hockeysverige.se.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)

Det var tredje gången denna säsongen som HV71 och Malmö möttes och skåningarna har kommit segrande ur båda tidigare drabbningar. De såg ut att gå mot en tredje seger mot HV ikväll men då klev Andreas Thuresson fram och kvitterade för Jönköpingslaget.
– Jag gillar sådana matcher när det gäller lite extra, det är en speciell känsla i kroppen när man möter sitt gamla lag.
– Jag har haft ganska många chanser mot Malmö och missat så det var skönt att äntligen hänga dit den. Kul att få fira lite och trycka dit den.

Fira var det ja, i HV:s förra match mot Djurgården gjorde tidigare DIF:aren Markus Ljungh mål men valde att inte fira mot sitt förra lag. Thuresson däremot firade vilt och var inte alls lika återhållsam.
– Hade matchen gått nere i Malmö hade jag kanske inte firat men här hemma var det skönt att få igång publiken lite extra.

Han fick inte bara igång publiken utan hela laget, Thuresson var den som kvitterade för HV71 och efter det gick laget ifrån och kunde vinna med 3-1.
– Det är en väldigt tajt tabell så det var skönt och viktigt att ta tre poäng mot dem. Sedan är det alltid skönt för mig att vinna mot Malmö. Det är en speciell match och har varit det tidigare under säsongen också.
– Jag tycker att vi har spelat ett riktigt bra försvarsspel och de kommer inte åt oss bra. Sedan har vi Felix (Sandström) där bak som räddar oss flera gånger.

”SKA JÄVLAS LITE MED DEM”

Förutom mål mot sitt gamla lag var han även inblandad i ett slagsmål och fick sitta i utvisningsbåset i fyra minuter för fighting.
– Slåss och slåss vet jag inte om man kan kalla det. Jag tacklade en kille och helt plötsligt kommer två, tre stycken och hoppar på mig. Jag hänger mest över deras bås men får ändå 2+2. Men det är känslor, speciellt när man möter Malmö som man spelat i. Man ska jävlas lite med dem.

Målet var Thuressons sjunde för säsongen och hans tionde poäng. Han värvades till HV för att vara en ledande spelare poängmässigt och har inte riktigt kunnat leva upp till förväntningarna. Själv är han däremot positiv till sitt eget spel den senaste tiden.
– Jag tycker det har känts bättre och bättre de senaste matcherna men jag har inte fått in pucken så det är skönt och bra för självförtroendet att få göra ett mål ikväll. Det är klart att jag gillar att göra poäng och vara en producerande spelare.
– Det var skönt att det släppte mot just Malmö. Som sagt har jag haft flera chanser mot dem och nu äntligen lyckades jag trycka dit den.

I och med segern avancerar HV71 ytterligare i tabellen och ligger nu nia. Laget har nu endast fyra poäng upp till just Malmö som ligger på sista direktplatsen till kvartsfinalerna.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch