Brendan Shinnimin gjorde hattrick. Lucas Raymond och Victor Söderström gjorde sina första mål i SHL.
Växjö Lakers HC

SHL-SVEPET: Hattrickhjälte och unga premiärskyttar

Det var full omgång i SHL under fredagskvällen och nedan tar vi er igenom dessa i ett svep.

Luleå – Timrå  1 – 2 (1-0, 0-0, 0-1, 0-1)

Luleå: Niklas Olausson
Timrå: Rickard Palmberg, Anton Wedin

Det var toppen mot botten i Coop Norrbotten Arena och det märktes i den första perioden dät Luleå vann skottstatistiken med 23-6. Men de lyckades bara göra ett mål.

I förra matchen gjorde Timrå mål i matchens sista sekund för att få till förlängningsspel. Lika dramatiskt blev det inte nu, men i slutskedet av dagens match lyckades Timrå få in en kvitteringspuck och därmed matchen vidare till förlängning. Där avgjorde Anton wedin.

Skellefteå – Frölunda 3 – 5 (0-2, 2-1, 1-2)

Skellefteå: Robin Alvarez, Joakim Lindström, Andreas Wingerli
Frölunda: Joel Lundqvist (2), Gustav Lindström, Lucas Raymond, Ponthus Westerholm

Den första perioden såg ut att sluta mållös. Men i slutet kunde Gustav Lindström göra 0-1 och strax därefter la 16-årige supertalangen Lucas Raymond in sitt första SHL-mål i karriären.

Skellefteå svarade i den andra perioden med två mål och kvittering. Men Frölunda skulle få ännu ett mål och kunde gå till den andra pausvilan i ledning. En ledning som Joel Lundqvist ökade på i den tredje, men Skellefteå reducerade ytterligare en gång innan Lundqvist återigen målade när han skickade in pucken i öppen kasse.

Brynäs – Örebro  3 – 4 (1-3, 2-0, 0-0, 0-1)

Brynäs: Joel Kellman, Victor Söderström, Jesper Jensen
Örebro: Jonathan Andersson, Anton Hedman, Kristian Näkyvä, Rodrigo Abols

Det här var en ytterst märklig match. Örebro gjorde mål på precis allt i början och hade 0-3 redan efter nio minuter. Men Brynäs reducerade strax efter Örebros trea och i den andra perioden var det bara Brynäs på banan och Örebro såg rejält skakat ut. Två mål i mittenakten innebar att det inför den tredje perioden var likaläge.

Den sista perioden blev mållös och i förlängningsspelet lyckades Örebro avgöra genom mål av Rodrigo Abols.

Rögle – Djurgården  2 – 1 (0-0, 1-0, 0-1, 1-0)

Rögle: Leon Bristedt (2)
Djurgården: Henrik Eriksson

En sevärd match med hög intensitet. Den första perioden blev dock mållös och i den andra kunde Rögle ta ledningen i powerplay. Men Djurgården skulle komma tillbaka och kvitterade innan 60 minuter passerat. I förlängningen avgjorde sedan Leon Bristedt med sitt andra mål för matchen.

Växjö – Mora  5 – 2 (3-1, 1-0, 1-1)

Växjö: Brendan Shinnimin (3), Pontus Netterberg, Lauri Tukonen
Mora: Matej Stransky, Andrew Rowe

Det var bara ett lag på banan i Vida Arena i den första perioden där hemmalaget vann skottstatistiken med hela 20-3 och målen med 3-1. Den starten hämtade sig inte Mora från och Växjö kunde enkelt vinna. Brendan Shinnimin gjorde hattrick.

Linköping – Färjestad  5 – 4 (1-0, 3-2, 1-2)

Linköping: Broc Little (2), Lukas Bengtsson, Joe Whitney, Fredrik Karlström
Färjestad: Gustav Rydahl, Michael Lindqvist, Joakim Nygård, Martin Johansson

Det tog bara elva sekunder innan Lukas Bengtsson smällt dit 1-0 med ett mäktigt slagskott. Det resultatet stod sig också perioden ut. Men i den andra hände det desto mer när Linköping först ökade på och Färjestad sedan reducerade.

Inför den tredje perioden stod det 4-2 till hemmalaget på tavlan. 5-3 kom också innan Färjestad två gånger om reducerade. Men de nådde inte hela vägen fram.

HV71 – Malmö  3 – 1 (0-1, 0-0, 3-0)

HV71: Sebastian Wännström, Andreas Thuresson, Oscar Sundh
Malmö: Konstantin Komarek

Malmö tog ledningen i den första perioden och sedan följde en mållös andra period. I den tredje kunde sedan HV71 på drygt två minuter vända på matchen och slutligen vinna.

15:15 Skellefteå - Rögle SHL
23:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL