Roger Melin.Foto: Bildbyrån/Johanna Lundberg

Det har spelats tre matcher under lördagseftermiddagen och nedan tar vi er igenom dessa i ett svep.

Södertälje – Västerås  3 – 1 (1-1, 1-0, 1-0)

Södertälje: Marcus Oskarsson, Sebastian Dyk, Lindsay Sparks
Västerås: Anthon Eriksson

Det var kamp, intensitet och grinigt värre när rivalerna drabbade samman i Scaniarinken. Hemmalaget tog ledningen i den första perioden med mål i numerärt överläge. Men Västerås svarade omgående.

Powerplay skulle återigen visa sig vara ett vinnande vapen för Södertälje i den andra perioden när Sebastian Dyk förvaltade en smörpass från en lagkamrat. I den tredje perioden kunde sedan Lindsay Sparks sätta en straff och då var matchen vunnen för Södertälje.

Almtuna – Karlskoga  3 – 2 (0-0, 2-1, 1-1)

Almtuna: Fredrik Forsberg, Victor Rollin Carlsson, Erik Santesson
Karlskoga: Axel Lindström, Fredrik Höggren

Karlskoga har häng på topp två i tabellen och det började också bra för dem idag med ett ledningsmål i inledningen av den andra perioden. Men sedan fick Almtuna luft under vingarna och gick fram till 3-1 innan bortalaget kunde reducera. Men närmare än så kom de aldrig.

Karlskrona – Leksand  1 – 3 (0-1, 0-2, 1-0)

Karlskrona: Mikael Kurki
Leksand: Daniel Gunnarsson, Johan Porsberger, Jon Knuts

Är det en Melin-effekt vi ser i Leksand? Det verkar onekligen så. Efter nio raka förluster så har de nu två raka vinster sedan Roger Melin klev in som huvudtränare. Idag gick de fram till 0-3 innan Karlskrona kunde reducera. Men närmare än så kom de inte.