Tobias Forsberg hyllades i Södertälje.Foto: C More

Tobias Forsbergs hemska olycka på Annandag jul har berört hela Hockeysverige. I dagens möte mellan Södertälje och Västerås höll fansen upp en banderoll med texten ”Kämpa Tobbe” på. Detta till applåder och klapp med klubbor mot sarg från spelarna.

Det var i mötet mellan Leksand och Almtuna på Annandagen som Tobias Forsberg kraschade in i sargen och blev liggande. Han fördes med ambulanshelikopter till sjukhus och dagen efter kom beskedet att han förflyttats till Akademiska sjukhuset i Uppsala med svåra skador.

Samma dag gick Leksand ut på sin hemsida och berättade att Forsberg opererats för sina skador. Lyckönskningar till Forsberg har strömmat in från hela Hockeysverige och igår höll Luleås publik upp en banderoll där budskapet löd ”Kriga Tobbe F.”

I dagens möre mellan Södertälje och Västerås hölls också en banderoll i samband med ett spelavbrott upp där det stod ”Kämpa Tobbe” och det hela ackompanjerades av applåder och spelarnas taktfasta klappande med klubborna mot sargen.