• Publicerat 30 december, 2018
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Djurgården tog sin första vinst på en månad. Men avgörandet blev kontroversiellt. Hos Växjö fanns en stor ilska mot domarna. I Karlstad vann Brynäs efter straffar.

MORA – LULEÅ 4-7

Mora: Sebastian Hartmann, Mathias Bromé x2, Michael Haga
Luleå: Robin Kovacs, Jonas Berglund, Niklas Olausson x2, Einar Emanuelsson x2 Petter Emanuelsson

Luleå fick en rejäl islossning borta mot Mora idag. Mora stred tappert men orkade aldrig ta sig tillbaka. Trots att de gjorde två mål i slutakten fick de lämna hemmamatchen med en klar förlust eftersom Luleå sprätte in fyra kassar i slutperioden. Allra hetast i kväll var Niklas Olausson och Einar Emanuelsson som gjorde två mål var. Niklas Olausson hade dock en viss tur med sitt första mål, då den gick in via en hemmaspelare.

ÖREBRO – HV71 1-3

Örebro: Patrik Virta
HV71: Max Wennlund, Sebastian Wännström, Robin Figren

HV71 har sju segrar på nio matcher sedan Johan Lindbom ersattes av ”Lillis” Lundh. I kväll bortaslog de Örebro med 3-1. Segerrycket kom i mittperioden då Max Wennlund, via sitt första SHL-mål, och glödheta Sebastian Wännström gjorde ett varsitt mål på bara några sekunder.

HV71 har nu rejält häng på en kvartsfinalplats trots den till stora delar tunga säsongen.

DJURGÅRDEN – VÄXJÖ 4-2

Djurgården: Jonathan Davidsson, Marcus Davidsson, Dick Axelsson, Jakob Lilja
Växjö: Pontus Netterberg, Erik Josefsson

Det var mycket fokus på domarinsatsen på Hovet i eftermiddag. Och i de flesta fallen var det Växjö som kände sig orättvist behandlade. Först i samband med att Austin Ortega åkte på 2+2 minuters utvisning för en hög klubba. Det visade sig nämligen att den klubba som träffade Jonathan Davidsson i ansiktet kom från hans bror och lagkamrat, Marcus, och inte från Ortega. Jonathan Davidsson blev målskytt i det efterföljande powerplayspelet.

Sen åkte Växjö på ett matchstraff där Filip Cederqvist tackalde Olle Alsing i ryggen i andraperioden. I C More:s studio kallade experterten Petter Rönnqvist matchstraffet för horribelt.

Djurgården avgjorde sedan matchen sent efter att Brendan Shinnimin åkt på 2+2. Först för en förseelse och sen för att han i sin ilska mot domslutet slog klubban i plexiglaset och fick en extra tvåa för abuse of officials. Dick Axelsson satte 3-2-pucken med bara en dryg minut kvar att spela och sköt därmed Djurgården till sin första trepoängare på en månad. Efter matchen fortsatte Shinnimin klaga högljutt på domaren Daniel Winge, och tackade inte djurgårdsspelarna för matchen.

FÄRJESTAD – BRYNÄS 3-4 efter straffar

Färjestad: Joakim Nygård, Ilari Melart, Jesper Olofsson
Brynäs: Ryan Gunderson, Daniel Mannberg, Tomi Sallinen, Victor Söderström

Den här matchen gick det nästan att lista ut hur det skulle bli, på förhand, sånär som på en liten detalj. Joakim Nygård gjorde mål som vanligt och förlängde sin målsvit till fem matcher. Tomi Sallinen, som debuterade för Brynäs efter att ha fått sparken från Färjestad, gjorde förstås mål och räddade poäng för Brynäs i slutakten. Och ja, Brynäs tog som vanligt poäng. De har poäng i 15 av sina 16 senaste matcher. Men till skillnad mot normalt föll laget inte efter förlängning eller straffar. De vann faktiskt. 17-åringen Victor Söderström slog två straffar och satte båda, och har nu gjort mål i två raka matcher. Brynäs hade förlorat nio raka matcher i förlängning eller straffar fram tills dess att 17-åringen idag visade sin briljans.

Snackisen efter matchen kommer nog kunna bli Nicklas Danielssons matchstraff. Efter ett tjafs med Theodor Lennström slog veteranen Lennström i ansiktet med klubban/handsken och fick ta en tidig dusch. Han riskerar med största sannolikhet avstängning. Daneilsson hade tidigare i matchen råkat skada