Jonatan Bjurö slutar i Pantern och med hockeyn.Foto: Bildbyrån

Jonatan Bjurö och Pantern går skilda vägar då Bjurö väljer att avsluta hockeykarriären. Detta bekräftar Pantern på sin Facebooksida.
”IK Pantern och Jonatan Bjurö bryter kontraktet till förmån för Jonatans civila karriär”, skriver man i inlägget.

Jonatan Bjurö var en talangfull målvakt under inledningen av sin karriär. Han stod 10 matcher för AIK i HockeyAllsvenskan redan som 19-åring och stod även en U20-landskap för Sverige.

I årets säsong har Bjurö fått finna sig i att vara andramålvakt för Pantern. Han har stått åtta matcher för klubben men bryter nu kontraktet med Pantern och avslutar sin hockeykarriär.
– Vi vill tacka Jonatan Bjurö för hans insatser i IK Pantern. Jonatan är en väldigt omtyckt lagkamrat som alltid sätter laget och prestationen i första rummet. Som människa sprider han en professionell och seriös stämning runt sig, där ordning och reda är hans signum både på och utanför isen, säger sportchef Viktor Stråhle till klubbens Facebooksida.

Jonatan Bjurö har stått 28 SHL-matcher för Modo. Totalt har han stått i 106 matcher för sju olika lag i HockeyAllsvenskan, däribland Malmö, Västerås och Björklöven. Hans främsta meriter är ett J18-guld med AIK samt uppflyttning till SHL, också med AIK.