Jimmie Ericsson och Broc Little blev segerskyttar för sina lag.Foto: Bildbyrån

Kvällens SHL-matcher bjöd på flera jämna bataljer. Bland annat vann Skellefteå och bröt sin tunga förlustsvit. Broc Little var även het och avgjorde det heta derbyt mot rivalen HV71 med sina två mål.

LINKÖPING – HV71 4-3 (0-0,3-3,0-0,1-0)

Linköping: Broc Little 2, Andrew Gordon, Fredrik Karlström
HV 71: 
Nils Andersson, Christoffer Törngren, Markus Ljungh

Det förväntades bli en riktig målvaktsduell då två av SHL:s bästa målvakter, Jonas Gustavsson och Jonas Gunnarsson, möttes. Istället blev det en målexplosion, i en period. Första och tredje perioden var mållösa men i andra smällde det rejält och målvakterna fick hämta pucken ur nät sex gånger i mittperioden.

Två formstarka lag inför kvällens match där Linköping vunnit tre raka matcher och HV71 fyra. Frågan var vilken svit som skulle brytas, svaret blev HV:s. Broc Little blev matchhjälte då han både kvitterade till 3-3 och sedan satte 4-3 i sudden. Amerikanen har nu gjort fem mål på sina tre senaste matcher.

MORA – DJURGÅRDEN 5-3 (2-0,2-2,1-1)

Mora: Andrew Rowe 3, Mathias Bromé 2
Djurgården: Linus Hultström, Dick Axelsson, Robin Norell

Mora rivstartade rejält och ledde med 2-0 innan det gått åtta minuter. När man sedan gjorde ett tredje mål i början av den andra perioden bytte Djurgården ut målvakten Robin Jensen och satte istället in Adam Reideborn. Det gav snabbt effekt och man reducerade två gånger om.

Detta var däremot Andrew Rowes kväll. Han var matchens gigant och satte tre baljor vilket bärgade segern för Mora. Lagets andra stora stjärna Mathias Bromé satte även två mål för Mora. Robin Norell som värvades till Djurgården från AHL inför säsongen gjorde även sitt första mål för säsongen men Mora lyckades hålla emot tack vare målvakten Janne Juvonen som räddade 42 skott, med lite hjälp av stolparna.

Trots att man ligger i botten så är man starka hemma. Segern var Moras femte på de sex senaste hemmamatcherna. Det var en otroligt viktig seger för dalalaget då de båda konkurrenterna i botten, Örebro och Timrå, vann tidigare idag.

SKELLEFTEÅ – FÄRJESTAD 4-2 (0-1,1-1,3-0)

Skellefteå: Jonathan Pudas, Oscar Möller, Jimmie Ericsson, Bud Holloway
Färjestad: Carl Jakobsson, Jesper Olofsson

Jesper Olofsson var tillbaka i Skellefteå för första gången efter flytten till Färjestad. I nya klubben har det lossnat rejält för Olofsson och han har nästan redan nått upp till sin bästa poängskörd i Skellefteå. Som salt på såret gjorde han även mål mot sitt gamla lag och såg ut att bli segerskytt. MEN! Skellefteå kom tillbaka tack vare sina stjärnspelare och lyckades vända matchen och bröt därmed sin förlustsvit. Det var en väldigt viktig seger då Rögle precis ovanför sträcket även vann sin match för kvällen.

BRYNÄS – RÖGLE 1-4 (1-1,0-1,0-2)

Brynäs: Joel Kellman
Rögle: Daniel Widing 2, Kodie Curran, Trevor Mingoia

Rögle inledde matchen i rasande fart och Kodie Curran gjorde mål direkt i sin återkomst från landslagsspel. Efter två perioder ledde Rögle med 34-9 i skott men Brynäs var kvar i matchen tack vare en storspelade Joacim Eriksson i kassen. Daniel Widing gjorde två avgörande mål och sänkte då laget han har spenderat fyra säsonger, samt vunnit SM-guld i.

Inför matchen presenterade Rögle att man signat Trevor Mingoia på en permanent deal och han tackade även med att göra ett mål skåningarna.