Jonathan Pudas var nöjd över lagets powerplayspel i 4–2-segern över Färjestad.Foto: Bildbyrån

Skellefteå har haft stora problem i spelet i numerärt överläge under säsongen. I kvällens match Färjestad var det emellertid powerplayspelet som avgjorde till västerbottningarnas fördel. Detta efter två powerplaymål i den tredje perioden.
– Vi har lagt extra stort fokus på powerplayspelet under veckan, så att vi får göra två mål i kväll är otroligt skönt, säger målskytten Jonathan Pudas till hockeysverige.se efter 4–2-segern.

SKELLEFTEÅ (HOCKEYSVERIGE.SE)
Skellefteå och powerplay är två saker som inte gått hand i hand under säsongen. Västerbottningarna har haft stora problem att få spelet i numerärt överläge att stämma under första halvan av säsongen och var SHL:s näst sämsta lag i powerplayspelet inför kvällens möte med Färjestad.

Kanske börjar det lossna nu för Skellefteå, som i kvällens 4–2-seger över Färjestad kunde slå till med två mål i spel i numerärt överläge. Båda målen kom i den tredje perioden och det sista, Jimmie Ericssons styrning till 3–2, blev matchavgörande.
– Vi har lagt extra stort fokus på powerplayspelet under veckan, så att vi får göra två mål ikväll är otroligt skönt. Man hoppas att man kan få tyst på tjatet nu och slippa höra det hela tiden. På något sätt så smyger det in i våra skallar. Nu kan man slappna av lite och jag tror att det är det som behövs för att man ska kunna vara kreativ därute, säger Skellefteåbacken Jonathan Pudas till hockeysverige.se.

”NU KAN VI LÄMNA DET BAKOM OSS”

Pudas stod för ett av målen i 4–2-segern, en seger som betydde att Skellefteå bröt sin tre matcher långa förlustsvit.
(Emil) Djuse hittade mig bra på en krosspassning genom deras zon. Bud (Holloway) krigar på bra framför mål sen tror jag att det är deras back som ”screenar” bort målvakten. Det var skönt och ett viktigt mål för oss att få i det läget, säger Pudas om målet som betydde 1–1 i mitten av den andra perioden.

Skellefteå hade ett 1–2-underläge inför den sista perioden, men tre mål i slutakten säkrade segern för västerbottningarna.
– Det är skönt att inleda det nya året med en seger. Nu kan vi lämna det som varit bakom oss och börja på en liten ny resa. Vi visade prov på stark moral och det hade inte kunnat bli mycket bättre än så här, säger Pudas.

Trots segern står Skellefteå kvar på elfteplatsen i tabellen. Detta efter att samtliga lag i bottenskiktet av tabellen vann sina matcher under lördagen. I och med det blir det redan jämna tabellen än mer jämn. Skellefteå har exempelvis bara sex poäng upp till Malmö på den sista kvartsfinalplatsen.
– För oss handlar det om att fortsätta gnugga på som vi gjorde i dag. Ligan är så pass tajt, så för oss är det bara bra att lagen ovanför oss förlorar. Vi siktar uppåt i tabellen, samtidigt som man inte heller kan titta för mycket på tabellen. Vi måste ta en match i taget och lita på att det är en lång serie. Förhoppningsvis har vi gjort bort vår tuffa period nu innan jul och stiga härifrån. Nu jobbar vi för att 2019 blir ett bättre år för oss, säger Pudas.