Bortalagen vann när de första SHL-matcherna för året spelades.Foto: Bildbyrån

Årets första matcher i SHL bjöd på stor dramatik. Speciellt matchen mellan Frölunda och Timrå där bortalaget vände på matchen efter tre mål på endast 61 (!) sekunder. 

FRÖLUNDA – TIMRÅ 4-5 (1-1,2-1,1-3)

Frölunda: Simon Hjalmarsson, Jonathan Sigalet, Joel Mustonen, Samuel Fagemo
Timrå: Marcus Hardegård, Oscar Drugge, Johan Persson, Henrik Törnqvist, Vilmos Galló

Serieledaren mot jumbon ser på förhand ut som en ganska odramatisk match där serieledaren oftast förväntas vinna stort. Så blev det däremot inte idag. Timrå var det bättre laget och spelade stundtals ut hemmalaget. Faktum är att Frölunda faktiskt ledde ganska orättvist efter två perioder.

Därefter stod Timrå för en helt galen vändning och gjorde tre mål på 61 (!) sekunder. Sett över hela matchen vann Timrå rättvist då man under flera perioder genom matchen ägde spelet och radade upp vassa chanser. Timrå tog därmed första segern mot Frölunda sedan 2011.

Noterbart var att Timrås två första målskyttar, Marcus Hardegård och Oscar Drugge, gjorde sina första SHL-mål. Frölundas Samuel Fagemo gjorde även mål direkt i sin comeback från JVM. Timrås Sebastian Collberg utgick med ett skadat knä och återkom inte i matchen

LULEÅ – VÄXJÖ 2-3 (0-1,2-1,0-1)

Luleå: Robin Kovacs, Karl Fabricius
Växjö: 
Brendan Shinnamin, Linus Fröberg, Joel Persson

I början av den andra perioden blev det två mål i samma powerplay för Luleå men ett av dem gjordes av Växjö, 26 sekunder in i perioden. Växjö ledde med 2-0 men Luleå kom tillbaka innan Joel Persson satte 3-2 till bortalaget. Victor Fasth stoppade Luleå i tredje perioden som vann skotten i den perioden med 17-9.

Båda lagen hade inför dagens match tre förluster på sina fyra senaste matcher. Det blev däremot Växjö som vände sin förlustsvit.

MALMÖ – ÖREBRO 2-3 (2-1,0-2,0-0)

Malmö: Marcus Sylvegård, Fredrik Händemark
Örebro: Shane Harper, Gustav Backström, Aaron Palushaj

Örebro hittar tillbaka på det vinnande spåret efter förlusten senast mot HV71. Malmö ledde efter första perioden men efter en oerhört stark andra period där Örebro vann skotten med hela 16-2 kunde man vända matchen. Backen Gustav Backström gjorde första målet för säsongen som innebar 2-2 i matchen. Aaron Palushaj blev däremot den stora matchvinnaren, igen, och återtar därmed sin poängligaledning.