Trevor Mingoia.Foto: Bildbyrån

Han har spelat fyra matcher i Rögle och stått för fyra poäng. Nu köper klubben loss Trevor Mingoia vilket gör att han stannar i SHL resten av säsongen.
– Det känns underbart, jag är mycket exalterad över att vara en del av det här laget resten av säsongen, säger han till klubbens hemsida.

Efter att ha imponerat stort i HockeyAllsvenskan med Västervik lånades amerikanen Trevor Mingoia ut till Rögle på ett korttidslån. Detta för att täcka upp för JVM-spelarna Lucas Elvenes och Nils Höglander. Nu blir han däremot kvar i klubben resten av säsongen då Rögle har varit nöjda med honom och köpt loss honom från Västervik.
– Trevor har kommit in bra i gruppen och har snabbt anpassat sig från spel i allsvenskan till SHL-nivå. Han har visat vilken smart och skicklig spelare han är, förutom att producera poäng så är han väldigt involverad i spelet i varje byte. Jag är glad att vi får fortsätta jobba med Trevor resten av säsongen och tror han kommer att bli en nyttig spelare för vårt lag. Jag vill även tacka Västervik för deras professionella sätt att hantera det här, säger sportchef Chris Abbott till Rögles hemsida.

”JAG ÄR MYCKET EXALTERAD”

Trevor Mingoia lånades in för att spela fem matcher i Rögle och den femte matchen spelar han idag mot Bryänas. 26-åringen är dock glad över att det inte blir hans sista match i Rögletröjan.
– Det känns underbart, jag är mycket exalterad över att vara en del av det här laget resten av säsongen. Jag tycker vi har en bra grupp här och jag är förväntansfull inför hur vi kommer att utvecklas vidare. Jag är mycket tacksam gentemot Västervik som gett mig chansen att komma till Sverige först och dessutom ger mig möjligheten att gå vidare till SHL. Jag kunde inte fått ett bättre ställe att komma till för att starta min karriär i Europa, jag älskar klubben och alla människor där och kan inte tacka dem nog, säger Mingoia.

Han stod för 24 poäng på 26 matcher i Västervik under sin första säsong med europeisk hockey. När han tog klivet upp till SHL förväntades det inte kanske att han skulle stå för en ny poängexplosion. Två mål och fyra poäng på fyra matcher talar dock för annat och Mingoia behövde knappt någon acklimatiseringsperiod.
– Det har varit en tuff omställning, främst det högre tempot. Det går mycket snabbare där ute på isen i SHL. Jag har bytt ligor förut och anpassat mig så jag tvekade inte på att jag skulle klara av det. Jag har haft tur att få spela med två killar som hjälpt mig i omställningen och låtit mig spela mitt spel vilket gjort omställningen smidigare.

Igår kom beskedet att Rögle lånade ut 18 år gamla Kevin Wennström till just Västervik och det spekulerades att det var för att bjuda tillbaka till Västervik för Mingoia. Det verkar nu alltså stämma och Wennström får ersätta Mingoia i den hockeyallsvenska klubben.