Nick Olesen.Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Det spelades tre matcher i Hockeyallsvenskan under söndagskvällen och nedan tar vi er igenom dessa i ett svep.

Pantern – Västervik  4 – 3 (2-0, 1-2, 0-1, 1-0)

Pantern: Nick Olesen (2), Martin Janolhs, Villiam Haag
Västervik: Alfred Andersson, Victor Öhman, Darren Nowick

Nick Olesen har sedan den 29 december hunnit med att spela en match i SHL för Redhawks och där gjort en poäng. Men idag var han tillbaka i Panterns uppställning och blev matchhjälte direkt.

Olesen, som inför matchen gjort fem mål och tolv assist under säsongen i Hockeyallsvenskan, fick se Martin Janolhs göra 1-0 till hemmalaget. Sedan gjorde Olesen själv Panterns två kommande mål. Men Västervik gjorde också mål i matchen och det hela gick till förlängning där Villiam Haag kunde avgöra.

Hemmalaget var tillbaka på Malmö isstadion efter renoveringen och det fick de alltså fira med en seger.

Björklöven – Karlskoga  0 – 2 (0-1, 0-0, 0-1)

Björklöven: –
Karlskoga: Jonatan Harju, Henrik Larsson

Bortalaget tog ledningen i början av matchen och i inledningen av den tredje perioden kunde de sedan öka på till 0-2, vilket också blev slutresultatet. Karlskoga befästa alltså sin tredjeplats och är närmaste lag att jaga bakom Oskarshamn och AIK i toppen. Men till andraplatsen som AIK innehar är det fortfarande åtta poäng upp.

Almtuna – Tingsryd  3 – 2 (0-1, 0-1, 3-0)

Almtuna: Viktor Hertzberg, Linus Rotbakken, Lucas Sandström
Tingsryd: Daniel Öhrn, Daniel Ljunggren

Tingsryds ledningsmål kom lite oväntat när det återstod blott 34 sekunder av den första perioden. Det var Daniel Öhrn som klippte till och gav smålänningarna momentum i matchen.

För det skulle nämligen ringa i inledningen av den andra perioden och Almtuna, som vann skotten överlägset i den första perioden, var helt plötsligt i ett tvåmålsunderläge.

Men bättre tider skulle komma för Uppsala-gänget. På lite drygt 13 minuter i den tredje perioden gjorde de nämligen tre mål och vann därmed på full tid. Tingsryd nu under det negativa kvalstrecket.