Björn Karlsson, här i Oskarshamns färger.Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Han har bara kommit till spel i tolv matcher för Tingsryd den här säsongen på grund av sviterna från en hjärnskakning. Nu står det klart att backen Björn Karlsson lägger skridskorna på hyllan på grund av hjärnskakningsproblemen.

Det är Tingsryd som på sin hemsida kommer med beskedet att Björn Karlsson tvingas att avsluta sin spelarkarriär i förtid.
”Björn Karlsson har lidit av en skadedrabbad karriär och har sen en tid tillbaka tvingats att stå vid sidan av isen efter sviterna från ännu en hjärnskakning. Nu blir avbrottet från ishockeyn som spelare permanent”, skriver klubben på sin hemsida.

Beskedet kommer samma dag som Karlsson fyller 30 år.
”Det är oerhört ledsamt att Björn som idag fyller 30 år tvingas att avsluta sin karriär i förtid till följd av den senaste hjärnskakningen”, skriver klubben vidare.

TOG VÄXJÖ UPP TILL SHL

Karlsson har haft ett par skadedrabbade säsonger de senaste åren. De senaste fem säsongerna har han bara kommit till spel i 90 matcher på grund av olika skador.

30-åringen var en del av det Växjö-lag som tog steget upp till SHL säsongen 2010/11. Säsongen 2013/14 stod Karlsson för 23 poäng (4+19) på 38 matcher för Malmö i Hockeyallsvenskan, en notering som blev Karlssons poängbästa i karriären.

Totalt blev det 95 matcher i SHL och 236 matcher i Hockeyallsvenskan för Karlsson. Under sin karriär representerade han Växjö, Gislaved, Malmö, Pantern, Oskarshamn och Tingsryd på seniornivå.