Dick Axelsson stängs av för att ha skrikit på domarna.Foto: Bildbyrån

Dick Axelsson stängs av i två matcher för abuse of officials. Efter matchen mot Mora ska han ha skrikit mot domarna och SHL meddelar nu i ett pressmeddelande att Axelsson stängs av. Han får även betala 18 750 kronor i böter.

I lördags möttes Mora och Djurgården i Dalarna. Mora vann matchen med 5-3 efter hattrick av Moras Andrew Rowe. Efter matchen var Dick Axelsson förbannad på domarkåren och skrek efter dem i tunneln när domarna var på väg till omklädningsrummet.
”Använd din jävla pipa för helvete” och ”Du är så jävla värdelös Wolmer”, ska Axelsson ha skrikit.

Domarna Sören Persson och Wolmer Edqvist såg allvarligt på situationen och Persson skickade in en anmälan till disciplinnämnden. Domen kom idag och det står klart att Dick Axelsson stängs av i två matcher.

”VARJE SPELARE SOM SÄGER NÅGOT TILL DOMAREN BORDE HAMNA HOS DISCIPLINNÄMNDEN”

Axelsson själv förnekar inte händelsen men är kritisk till avstängningen.
– Jag erkänner att jag skrek de orden när jag närmade mig omklädningsrummet efter matchen. Men om jag ska stängas av för detta så förutsätter jag att varje spelare som säger något till domarna eller funktionär varje match kommer bli anmälda och hamna hos disciplinnämnden, säger han i ett pressmeddelande.

Disciplinnämnden motiverar avstängningen i samma pressmeddelande:
”Uttalandet utgör ett bestraffningsbart abuse of officials och bör leda till en avstängning vars längd bedöms motsvara två matcher inklusive den automatiska avstängning som följer vid ett match penalty. Han ska dessutom betala böter med det belopp som framgår av beslutet.”
”Vid straffmätningen har nämnden särskilt beaktat följande nyckelfaktorer:
Uttalandena är missfirmande mot domarna. Det rör sig om upprepade uttalanden. Uttalanden sker efter matchen när Dick Axelsson bör ha haft tid att besinna sig.”

Dick Axelsson stängs av i två matcher och får böta 18 750 kronor. Han kommer därmed att missa Djurgårdens match mot Skellefteå på torsdag samt matchen mot Linköping på lördag.