Ryan Lasch.Foto: Bildbyrån

Frölunda har tvingats klara sig utan sin poängkung Ryan Lasch i de senaste fem matcherna på grund av en knäskada. Nu kommer ett glädjebesked för Göteborgsklubben. Till morgondagens CHL-seminfinal mot Plzen är amerikanen redo för spel igen, skriver Göteborgs-Posten.

Ryan Lasch har saknats i Frölundas laguppställning sedan han utgick från matchen mot Timrå den 19 december. En knäskada har plågat amerikanen under hösten och efter matchen mot medelpadingarna opererade 31-åringen knät.

Efter att ha missat de fem senaste matcherna är nu 33-åringen spelklar till Frölundas CHL-semifinal mot Plzen i morgon.
– Ja! Knäet låser sig inte längre! Det är annorlunda, helt klart! Jag är okej i striderna ute på isen och … jag känner mig stark. Jag är 100 procent, säger Lasch till Göteborgs-Posten.

”DE HAR GJORT ETT GRYMT JOBB”

Frölundatränaren Roger Rönnberg hyllar klubbens rehab- och medicinska team för deras jobb med den amerikanska stjärnan.
– Från att få in honom på undersökning, till att boka en operation som gjordes direkt efter – till att rehabba honom inför den här dagen! Det är precis enligt plan. De har gjort ett grymt jobb för att göra honom startklar, säger Rönnberg till Göteborgs-Posten.

Trots att han missat de fem senaste matcherna toppar Lasch fortfarande Frölundas interna poängliga. Amerikanen har stått för 22 poäng (7+15) på 26 matcher den här säsongen.