Leksand besegrade Brynäs för fjärde gången den här säsongen.Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Det spelades två matcher i SDHL under onsdagskvällen. Linköping kunde besegra AIK, medan Leksand slog Brynäs i Gävledala-derbyt.

Leksand – Brynäs 4–2 (2–1, 2–1, 0–0)
Leksand: Hanna Sköld, Wilma Johansson, Tawnya Guindon, Maja Nylén-Persson
Brynäs: 
Jennifer Wakefield (2)

Leksand tog sin fjärde raka seger när man kunde besegra rivalerna Brynäs med 4–2 hemma i Tegera Arena. Trots Brynäs kanadensiska stjärna Jennifer Wakefields två mål kunde dalalaget dra det längsta strået. Segern innebär att Leksand besegrade Brynäs i samtliga fyra matcher man mötte varandra i grundserien den här säsongen.

AIK – Linköping 1–5 (0–2, 1–1, 0–2)
AIK: Line Bialik Öien
Linköping: Emma Murén, Madelen Haug Hansen, Pernilla Winberg, Sidney Morin, Kennedy Marchment

Linköping kunde ta sin andra seger mot AIK på fyra dagar då man bortabesegrade Solnalaget med 5–1 under onsdagskvällen. Gästerna stod för tre mål i numerärt överläge, där lagets specielle målskytt Kennedy Marchment avslutade målskyttet med drygt två minuter kvar av matchen. Målet var Marchments 25:e för säsongen, vilket innebär att hon drar ifrån i SDHL:s skytteliga. Modos Michela Cava ligger på en andraplats med sina 22 mål.

Segern var Linköpings tionde raka och i och med det klättrar man upp på andraplatsen i SDHL-tabellen. Östgötarna ligger nu bara två poäng bakom serieledaren Modo.