Fanny Rask.Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Det var i söndagens match mellan HV71 och Leksand i SDHL som hemmalagets Fanny Rask tacklade Anna Borgqvist i huvudet. Nu stängs Rask av i sju matcher.

Det är Svenska ishockeyförbundet som skickar ut ett pressmeddelande där de meddelar domen. Fanny Rask själv menar att det var en olycklig situation och att hon inte såg Anna Borgqvist.
”Jag tittar puck och det gör vad jag förstår Anna också. Hon kommer upp bakifrån i min rygg på insidan mot spelet. Jag tycker inte att jag bryter Annas åkbana då jag är först i det området/situationen”, yttrar sig Rask.

TYCKER ANNORLUNDA

Men disciplinnämnden tycker annorlunda och menar att videosekvensen från händelsen visar att hon har överblick över situationen.
”Jag blev väldigt chockad av att hon dök upp där och jag känner mest att både jag och Anna tittar för mycket på pucken och ser inte varandra, därav en kollision. Jag hoppas att Anna mår bra, hon spelade klart matchen så förhoppningsvis blev det inte så farligt”, berättar Rask vidare.

Disciplinnämnden tycker att det är fråga om en medveten tackling på en icke puckförande spelare, tacklingen sker från blind side och att den innebär en hög skaderisk. Därav den långa avstängningen på sju matcher.

Fanny Rask har under säsongen stått för 22 (8+14) poäng i klubblaget HV71.