Tomas Mitell.Foto: Bildbyrån/Christian Örnberg

Fyra allsvenska matcher spelades i kväll. Vi fick se en tung rivalseger, en storseger för AIK, en stark vändning av SSK och ett galet målkalas i Uppsala.

KARLSKRONA – TINGSRYD 3-1

Karlskrona: Linus Karlsson, Jörgen Karterud, Kalle Miketinac
Tingsryd: Joakim Axman

Det på förhand uppsnackade derbyt blev så tätt som ett rivalmöte ska vara. Det var 1-1 en bit in i den tredje perioden då Jörgen Karterud sköt det matchavgörande 2-1-målet. Kalle Miketinac fyllde sen på med 3-1 i tom kasse.

KHK kan se tillbaka på en lyckad säsong mot TAIF, och har vunnit tre av de fyra mötena lagen emellan. Dessutom gjorde de i kväll ett rejält ryck och är nu tio poäng före Tingsryd i tabellen.

AIK – VÄSTERVIK 5-2

AIK: Mathias From, Daniel Muzito-Bagenda, Philip Broberg, Anton Holm, Sam Marklund
Västervik: Emil Alba, Jens Holmström

AIK-tränaren Thomas Mitell valde att straffa laget på lagets träning igår. De fick köra ”idioten” och sen var träningen slut. Det verkar ha gett effekt. De tog en storseger mot det formstarka Västervik, som ju hade tagit poäng i åtta raka matcher.

Noterbara målskyttar: Philip Broberg, som sköt karriärens första mål i HockeyAllsvenskan, och Anton Holm som under kvällen rapporterats vara klar för spel i den finska storklubben TPS Åbo till kommande säsong.

PANTERN – SÖDERTÄLJE 3-4 efter förlängning

Pantern: Makal Holdener, Nick Olesen, Erik Nyström
Södertälje: Victor Andersson, Sebastian Dyk, Lucas Carlsson, Marcus Oskarsson

Omgångens vändning stod Södertälje för. Inför den tredje perioden ledde Pantern med 3-1. När matchen var slut hade Södertälje vunnit efter förlängning. Därmed var det SSK som kunde lämna kvällens formmöte med en vinst i bagaget. Deras sjunde seger på de nio senaste matcher i HockeyAllsvenskan.

ALMTUNA – MODO 5-6

Almtuna: Tony Mårtensson, Viktor Hertzberg, Linus Rotbakken, Jens Jakobs x2
Modo: Jonathan Johnsson x2, Patrik Karlkvist x2, Anton Karlström, Henrik Björklund

Vilken match det blev i Gränbyhallen! Det var snabba repliker och mål i massor i Uppsala i kväll. Dessutom var det nära att vi fick se en ruskig upphämtning från Almtuna. Modo hade nämligen 6-3 med bara några minuter kvar. Då slog nyförvärvet Jens Jakobs till två gånger om och var på väg att iscensätta en av säsongens upphämtningar i HockeyAllsvenskan. Men Modo höll undan och tog en viktig, viktig seger.

Modo hade en tre matcher lång segersvit men fick ett stopp på den trista sviten i kväll. Almtuna åkte å sin sida på sin andra förlust i rad.