Jesper ErikssonFoto: Bildbyrån

Asplöven ser ut att vara ett minne blott. Klubben har dragit sig ur Allettan och kan ha gjort sin sista match. Inte förvånande, menar lagets tidigare målvakt Jesper Eriksson som nu spelar i Kiruna.
– Man har ekonomiskt satsat allt på en hand och nu kommer konsekvensen för det, säger han.

För två säsonger sedan vaktade Jesper Eriksson Asplövens kasse. Numera står han för rivalen Kiruna, som skulle ha mött Asplöven i går. Den matchen ställdes dock in eftersom motståndarna lämnade walk over.

För den tidigare Asplövenmålvakten kommer beskedet inte direkt som något chock.
– Det går inte i längden att sköta en förening som Asplöven har gjort. Det här var nog tyvärr bara en tidsfråga. Man har ekonomiskt satsat allt på en hand och nu kommer konsekvensen för det, säger han till Kirunas hemsida.

Den tidigare juniorlandslagsmannen är också orolig för hur urvattnad den norra serien nu riskerar att bli.
– Det här är inte något som vår serie behövde. Vi behöver snarare fler lag och det ser inte ut som att det finns lag underifrån som kan ta Asplövens plats. Något måste göras, vi kan inte fortsätta att bara bli färre och färre lag i den norra serien

Spela på svensk hockey - från SHL till Hockeytvåan! Bli kund nu och få ett gratisspel i veckan - hela året ut!