Emil Sylvegård.Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

I fredags stängdes Emil Sylvegård av i tre matcher för en tackling. Han var därmed avstängd i Malmös match i lördags. Nu kan han däremot bli avstängd igen trots att han inte spelade i matchen.

Malmös Marcus Sylvegård fick matchstraff men klarade sig från avstängning efter lördagens match mot Färjestad. Michael Lindqvist i Färjestad och Henrik Hetta i Malmö stängdes däremot av för olika situationer i matchen mellan Färjestad och Malmö i lördags. Nu kan en tredje spelare bli avstängd, trots att han inte spelade i den stökiga matchen.

RISKERAR AVSTÄNGNING FÖR ATT HA VARIT I OMKLÄDNINGSRUMMET

Emil Sylvegård var avstängd i matchen mot Färjestad. Trots det var han nere i Malmös omklädningsrum, något han inte fick vara. Det är nämligen förbjudet för avstängda spelare att vistas nere i omklädningsrummen.
– Jag skulle bara gå ned och peppa på grabbarna. Jag visste inte att man inte fick gå ned. Jag stod där nere och sedan kom (Gustav) Rydahl och tjabbade tillbaka lite, det var inte mer än det, sade Emil Sylvegård till hockeysverige.se efter matchen.

Under måndagen kom alltså beskedet att Sylvegård anmäls till disciplinnämnden igen, för andra gången på bara några dagar.
”Efter att ha stängts av till följd av en incident i torsdags deltog inte Emil Sylvegård i lördagens möte mellan Färjestad och Malmö. Trots detta befann sig Sylvegård i såväl omklädningsrum som spelartunnel under matchens gång. Malmöspelaren bröt därmed mot regel 28 i regelboken och har anmälts till disciplinnämnden.”, skriver SHL på sin hemsida.

Det är oklart vilket eventuellt straff som väntar Emil Sylvegård då han redan har två matcher kvar på sin nuvarande avstängning.