Martin Karlsson firar.
Västerviks IK

HA-SVEPET: Leksand avgjorde i slutsekunderna – AIK förnedrade Modo

AIK blåste av Modo av banan, Vita Hästen närmar sig säker mark och Leksand avgjorde med bara sekunder kvar! Det var några av de stora händelserna i kväll.

MODO – AIK 1-6

Modo: Anton Karlström
AIK: Mathias From, Filip Windlert, Anton Holm, Garry Nunn, Alexander Deilert, Johan Larsson

AIK hade FEM raka segrar när de reste upp till Örnsköldsvik på onsdagen. När de väl bröt den trista sviten gjorde de det med besked. Ställningen var 6-1 redan efter två perioder och redan då stod det klart att de skulle vinna mot Modo för fjärde gången under säsongen.

VITA HÄSTEN – ALMTUNA 6-3

Vita Hästen: August Gunnarsson, Gustav Ahnelöv, Kevin Elgestål, Linus Andersson, Marcus Eriksson, Jesper Samuelsson
Almtuna: Victor Rollin-Carlsson, Viktor Hertzberg x2

Vi kanske räknade ut Vita Hästen för tidigt. Efter kvällens vinst mot Almtua har de ”bara” nio poäng upp till just Almtuna samt Tingsryd. De har vunnit fyra av de fem senaste matcherna nu, ”Strumpans” så länge kritiserade manskap.

Vita Hästen har 15 matcher på sig att ta sig ikapp Marcus Ragnarssons manskap, eller kaske något annat. För som det ser ut nu får Uppsalalaget slåss med näbbar och klor för att undvika negativt kval. Detta trots att stjärnduon med Viktor Hertzberg och Tony Mårtensson fortsätter leverera. De stod för två mål respektive två assist idag. Noterbart är att Almtuna vann skotten med 43-30.

SÖDERTÄLJE – BJÖRKLÖVEN 2-1 efter förlängning

Södertälje: Mikael Ahlén, Nicolai Meyer
Björklöven: Jacob Andersson

Med en dryg minut kvar av ordinarie matchtid ledde Björklöven med 1-0. När matchen var slut var det ändå Södertälje som hade vunnit matchen med 2-1. Mikael Ahlén överlistade nämligen den storspelande målvakten Mattias Pettersson med bara en minut kvar, och 19 sekunder in på övertiden avgjorde målkungen Nicolai Meyer.

”Löven” tappade därmed mark och har fler poäng (5) upp till topp-åtta än de har ned till kval (4).

OSKARSHAMN – PANTERN 5-1

Oskarshamn: FIlip Svenningsson, Anton Johansson, Janne Kivilehti, Filiph Engsund, Joakm Hillding
Pantern: Villiam Haag

Seriens bästa bortalag mötte seriens bästa hemmalag och det var hemmalaget som vann. Oskarshamn avgjorde redan i den andra perioden då de gjorde fyra raka mål och vände 0-1 till 4-1.

Det här var lagets SJUNDE raka fullpoängare på hemmaplan. Så jobbar ett serieledarlag.

VÄSTERÅS – TINGSRYD 4-1

Västerås: Kalle Östman x2, Mikael Frycklund, Sebastian Benker
Tingsryd: Daniel Öhrn

Västerås tycks vara tillbaka på rätt spår efter sin lilla formsvacka kring årsskiftet. Nu har de tre segrar på sina fyra senaste matcher efter en ny, stabil hemmaseger. Samuel Ersson gjorde som vanligt en bra match i kassen och stoppade 22 av 23 skott i 4-1-vinsten.

Västerås är alltjämt fyra i tabellen…

KARLSKOGA – KARLSKRONA 5-3

Karlskoga: Mikael Eriksson, Oliver Eklind x3, Jesper Kokkonen,
Karlskrona: Justin Crandall, Viktor Liljegren, Drew Paris

…eftersom trean Karlskoga höll undan mot Karlskrona och vann med 5-3. De hade 4-1 i början av den tredje perioden men två snabba KHK-mål gjorde det hela spännande. BIK vann dock med 5-3 sedan doldisen Oliver Eklind fullbortat sitt hattrick.

Efter dagens målshow gick Eklinds målskörd under säsongen upp från sex till nio kassar. Det är en bra onsdagskväll, får man säga.

LEKSAND – VÄSTERVIK 3-2

Leksand: Daniel Gunnarsson, David Rundqvist, Martin Karlsson
Västervik: Tim Wahlgren, Jens Holmström

20 sekunder! TJUGO SEKUNDER! Det var vad som var kvar av matchen när lagkaptenen Martin Karlsson sköt segern till Leksand. Västervik hade kommit tillbaka från underläge två gånger om och såg ut att kunna kriga till sig en poäng, men Leksand hade ett sista ess i rockärmen.

Leksand har funnit någon sorts stabilitet sedan Roger Melin tog över och dagens dramatiska sekundseger gjorde att de utökade sviten hemmasegrar till fyra, sedan Melin ersatte Leif Carlsson. Han är alltjämt obesegrad på hemmais.