Jason Garrison jublar efter att ha gjort det matchavgörande 2-1 målet.Foto: Bildbyrån/Johanna Lundberg

Han värvades som en tilltänkt backstjärna i SHL. Än så länge lever Jason Garrison upp till de högt ställda förväntningarna då han blev matchhjälte direkt för Djurgården i sin första SHL-match. 

Förväntningarna var onekligen högt ställda på den kanadensiska backen som kom direkt från NHL. Efter 555 matcher i världens bästa liga gjorde Jason Garrison i kväll sin första SHL-match. Då pangade han även in sitt första SHL-mål och blev matchvinnare.

I NHL gjorde han ett mål på 17 matcher innan han presenterades av Djurgården. Nu har han alltså redan tangerat sin målskörd i NHL under säsongen. Han var först uppställd som sjunde back men fick mer och mer istid ju längre matchen led.

Matchen i övrigt blev en rejäl målvaktskamp mellan det forna målvaktsparet Adam Reideborn i Djurgården och Joacim Eriksson i Brynäskassen. De båda stoppade nästan allt och stod tillsammans för 57 räddningar.

Brynäs hade en 2-2 puck i nät men det målet dömdes bort för målvaktsinterference. Då ilsknade Brynäsfansen till och började kasta in bland annat mynt på isen vilket ledde till ett kortare avbrott.

Segern var den tredje raka för Djurgården medan Brynäs inte har tagit fullpott i en match sedan innan jul. Djurgården fick därmed revansch på Brynäs då Gävlelaget har vunnit de två senaste mötena mellan lagen den här säsongen.

Lagens möts igen under lördagen men då spelas matchen på Hovet.

BRYNÄS – DJURGÅRDEN 1-2 (1-1,0-1,0-0)

Brynäs: Nicklas Danielsson
Djurgården: Jonathan Davidsson, Jason Garrison