• Publicerat 19 januari, 2019
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Emil Bemström fick jubla för Djurgården och Jacob Moverare för Frölunda.Foto: Bildbyrån

Djurgården har fått luft under vingarna igen. På lördagen slog man Brynäs för andra dagen i rad och tog sin fjärde raka seger i SHL via 3–0. I Växjö bjöd hemmalaget och Frölunda på ett svängigt toppmöte som slutade med övertidsseger för gästerna från Göteborg.

Djurgården – Brynäs 3–0 (1–0, 2–0, 0–0)

Djurgården: Linus Hultström, Emil Bemström, Daniel Brodin
Djurgården slog Brynäs med 2–1 i Gavlerinken på fredagen. På lördagen visade man ännu en gång Gävlelaget var skåpet ska stå. 3–0-segern på Hovet var odiskutabel. Linus Hultström öppnade målskyttet sent i första perioden innan Emil Bemström och Daniel Brodin fixade powerplay-mål i en andraperiod där hemmalaget hade fullständig kontroll på händelserna. I Djurgårdens kasse stoppade Adam Reideborn 24 skott och höll sin tredje nolla för säsongen. Djurgården är fyra i tabellen, Brynäs tia.

Växjö – Frölunda 3–4 (0–1, 0–2, 3–0, 0–1)

Växjö: Tuomas Kiiskinen, Dominik Bokk, Niclas Burström.
Frölunda: Ryan Lasch, Mats Rosseli Olsen, Rhett Rakhshani, Jacob Moverare.
Toppmötet mellan Växjö och Frölunda blev en annorlunda historia. När gästerna från Göteborg gick fram till 3–0 i andra perioden och en rasande Viktor Fasth blev utbytt till förmån för Viktor Andrén såg matchen körd ut för hemmalaget. Men det fanns mer i tanken. I den tredje perioden sköt Växjö nämligen tre raka mål och tvingade fram en osannolik förlängning. Där räddade backen Jacob Moverare äran åt Frölunda genom att skjuta två poäng till laget. två poäng som ger dem samma poäng som Färjestad och en delad andraplats i tabellen. Växjö är sexa.