Jeremy Roenick sågade Edmonton totaltFoto: Skärmklipp / Bildbyrån

Edmonton Oilers är en organisation i kris. Det är kaos utanför isen, och på densamma går allt åt skogen. Under nattens match mot Detroit sågade Jeremy Roenick laget FULLSTÄNDIGT.
– Förstår inte att detta är ett professionellt ishockeylag.

Jeremy Roenick var på sin tid en av NHL:s största stjärnor. Numer är han en, minst sagt, frispråkig expert på NBC. I samband med nattens match mellan Edmonton och Detroit gick han till attack mot Oilers. En klubb som efter matchen valde att sparka sin general manager Peter Chiarelli.

LÄS ÄVEN: Sparkar sin general manager – till sist

Roenick gick hårt åt alla spelare i laget, förutom fixstjärnan Connor McDavid som lyckas hålla laget någorlunda flytande.
– Jag sitter och tittar på matchen och skakar på huvudet. Jag är förvånad över att detta är ett professionellt hockeylag. Edmonton Oilers är så dåliga. De kan inte slå två passningar i rad. Deras beslut, deras defensiva positionering…De ser förvirrade ut i alla zoner. De har ingen aning om vart de ska. De kastar iväg puckar på chans och hoppas på att någon kan ta den. De kanske har bra skridskoåkare, men deras ben rör sig mycket snabbare än deras hjärna. De har ingen aning om vad de gör där ute.

”ÄR HEMSKT ATT SE”

Det där vara inledningen på experterns monolog, som fortsatte.
– Du har Detroit, god bless them, som är NHL:s sämsta lag. Men de ser ut som Stanley Cup-mästare jämfört med Edmonton. Jag förstår att Connor McDavid är så frustrerad som han är. Han är den enda som jobbar. Den enda som gör något med pucken.
– Vi pratar om hockey-IQ, och vissa spelare har bra hockey-IQ. Men det här laget kan ha det lägsta hockey-IQ jag sett på länge. Det är pinsamt. Det är hemskt att se.

Roenick satte under sändningen också på sig en påse på huvudet, för att illustrera sina känslor för Edmonton Oilers.