Timrå tog blytung seger i bottenmötet.Foto: Bildbyrån

Kvällens omgång bjöd på ett rivalmöte och ett bottenmöte tillsammans med tre heta tillställningar mellan lag som håller jämna steg i tabellen. Det blev 2-3 i fyra matcher och en oerhört viktig storseger tack vare en storspelande målvakt. 

LINKÖPING – FRÖLUNDA 2-3 (1-1,1-1,0-1)

Linköping: Eddie Larsson, Nick Sörensen
Frölunda: Sebastian Stålberg, Jakob Moverare, Ponthus Westerholm

Linköping och Frölunda betyder oftast en jämn och sprakande tillställning. Det blev det även denna gången. Frölunda drog det längsta strået i kvällens drabbning och börjar hitta tillbaka till det vinnande spåret efter att ha förlorat fyra av de sex senaste matcherna. Nu har man däremot två raka segrar efter att Ponthus Westerholm klev fram och blev matchvinnare.

Frölunda hänger nu på Luleå i toppen av tabellen. Linköpings segersvit på två matcher bröts i och med förlusten och glider även ner i tabellen.

MORA – TIMRÅ 0-5 (0-1,0-1,0-3)

Mora: 
Timrå: Vilmos Gallo 2, Patrik Blomberg, Filip Hållander, Sebastian Ohlsson

Wow, vilken viktig seger för Timrå! Inför matchen skiljde det sju poäng mellan lagen och om Mora hade vunnit så skulle avståndet mellan lagen vara tio poäng. Då hade det varit svårt för Timrå att klättra upp ovanför kvalstrecket igen. Nu är poängskillnaden nere på fyra poäng.

Det kan man tacka målvakten Niklas Svedberg för. Han klev fram när det behövdes som mest och räddade alla 30 skott han fick mot sig och höll sin andra nolla för säsongen.

Mora hade inför matchen fyra segrar på fem matcher och var formstarka. Timrå hade tre raka förluster och endast en trepoängare på sina 13 senaste matcher. Timrå har däremot vunnit alla tre matcherna mot Mora den här säsongen. Nästa gång lagen möts blir i SHL:s sista omgång, räkna med dramatik då också!

LULEÅ – SKELLEFTEÅ 2-3 (0-0,1-3,1-0)

Luleå: Robin Kovacs, Petter Emanuelsson
Skellefteå: Adam Pettersson, Tim Söderlund, Jonathan Pudas

Snacka om att Skellefteå är heta! Segern var lagets fjärde raka och man har nu vunnit mot tre svårslagna lag, Växjö, HV71 och Luleå. Efter en svag förstaperiod så satte ”AIK” gasen i botten och gick upp till 3-0 efter halva den andra perioden. En stor anledning stavas Tim Söderlund som verkligen fått en nytändning efter att ha återvänt till sin moderklubb. Han tog tag i taktpinnen och satte ett mål innan han passade fram till ett nytt.

Luleå vann skotten med 29-12 men lyckades inte förvalta sina chanser på samma sätt som Skellefteå gjorde. Mantas Armalis övertygade återigen med ett bra målvaktsspel. Han har verkligen hittat formen och har stått i alla fyra segermatcher för SAIK.

Luleå hade inför matchen tagit poäng i fyra raka matcher men fick se sin svit bruten av värsta rivalen. Man behåller däremot sin serieledning om än knappt då Frölunda nu har samma poäng som Norrbottningarna. Luleå leder däremot på bättre målskillnad.

DJURGÅRDEN – MALMÖ 2-3 (1-0,0-1,1-2)

Djurgården: Jason Garrison, Daniel Brodin
Malmö: Frederik Storm 2, Max Görtz

Djurgården fullkomligt sköt sönder Malmö och dominerade skottstatistiken fullständigt. 46-14 blev det efter 60 spelade minuter. Det hjälper ju däremot inte om man inte lyckas göra mål. För andra gången den här veckan vinner Malmö över Djurgården. I tisdags var det Oscar Alsenfelt som spikade igen och räddade 35 skott. I kväll fick Christopher Nihlstorp chansen och han ville inte vara sämre utan stod för 44 räddningar.

Malmö har nu vunnit alla tre möten med Djurgården den här säsongen. Skånelaget har nu även tre raka segrar efter att ha varit ett av SHL:s formsvagaste lag.

BRYNÄS – HV71 2-3 (1-0,0-1,1-2)

Brynäs: Joel Kellman, Nicklas Danielsson
HV71: Nils Andersson, Markus Ljungh, Isac Brännström

Två lag som ville bryta ett mönster men bara ett som kunde göra det. HV71 hade två raka förluster, Brynäs hade tre. HV71 var det vassaste laget och kunde knipa de tre poängen. Matchhjälte blev Isac Brännström som avgjorde med sitt fjärde mål för säsongen med endast två minuter kvar av matchen.

Brynäs är inne i en mycket tuff period just nu och har inte tagit fullpott i en match sedan 21 december.