Emil Larsson fick Joakim Lindström på fallFoto: Bildbyrån

Luleå tvingas klara sig utan Emil Larsson ett par matcher. Han stängs av för en slewfoot.

Luleå förlorade rivalmötet med Skellefteå igår. Som om inte det vore nog åkte Emil Larsson dessutom på en avstängning för en händelse i matchen.

Han fälls för en slewfoot på Joakim Lindström och stängs av två matcher. Larsson tvingas också böta 10 500 kronor. Det meddelar SHL via sin hemsida. De lyfter fram skaderisken som anledningen till beslutet.
”Pucken är i hörnet när Larsson åker mot den. Skellefteåspelaren nr 10, Joakim Lindström, åker in framför Larsson och stänger vägen för honom. Larsson sätter armarna framför Lindström och trycker honom bakåt samtidigt som han sveper undan hans vänstra ben. Lindström kastas bakåt och faller till isen utan att kunna skydda sig”, skriver de även.